Scholieren presenteren innovatieve oplossingen tijdens Talent kleurt Flevoland event

22 jun 2022

Woensdag 15 juni presenteerden technasiascholieren met veel passie de resultaten van opdrachten uit het jongerenprogramma Talent kleurt Flevoland. De presentaties vonden plaats tijdens het Talent kleurt Flevoland-evenement in de Kubus in Lelystad. Gedeputeerde Harold Hofstra trapte deze feestelijke middag af voor de gemotiveerde scholieren.

Het Talent kleurt Flevoland-evenement

Zo’n 150 scholieren uit het Flevolandse onderwijs zijn dit schooljaar aan de slag gegaan met vraagstukken over duurzaamheid, energie, voedselverspilling en wonen. De 11 groepjes die de meest innovatieve onderzoeken en ontwerpen hebben aangeleverd, mochten hun resultaten delen aan de hand van o.a. maquettes, posters, VR-brillen en 3d-presentaties op een ideeënmarkt. Het groepje met het meest impactvolle idee won de felbegeerde ‘Ongekend Flevotalent-bokaal’. Er was een vakjury aanwezig om de groepjes te beoordelen.

Gedeputeerde Hofstra is enthousiast over de Flevolandse scholieren: ‘In Flevoland bouwen we voor de toekomst. Jongeren hebben de toekomst. Het is daarom mooi te zien hoe ze via Talent Kleurt Flevoland op een creatieve manier kunnen meedenken aan oplossingen voor actuele problemen. Problemen die niet alleen voor Flevoland, maar zelfs nationaal en internationaal spelen. Ik kan dit alleen maar toejuichen’.

Foto's door Fotostudio Wierd.