Challenge: Eet als een pionier

Wist je dat je elke avond iets goed kunt doen voor de wereld? Voor het klimaat, de bodem, de boeren, de beestjes? Mocht dát je niets interesseren, dan kun je iets goeds doen voor jezelf. Hoe? Door je maaltijd nét anders te bereiden. Vul je bord met 80% groente, fruit, noten, zaden en paddenstoelen. Vul je bord met 80% lokaal en maak een verschil. Met 80% groen op je bord verminder je de CO2-uitstoot, verbeter je de bodem, vergroot je de biodiversiteit en word je ook nog eens gezonder.

Provincie Flevoland daagt je uit

Als Flevolander, als pioniers van het eerste uur, kunnen we vooroplopen in een gezondere en duurzamere wereld. Die heerlijke nieuwe wereld begint met een heerlijk nieuw gerecht. We dagen koks in Flevoland uit om deze gerechten op de kaart te zetten. Met deze challenge introduceren we 8 lokale producten en vragen we koks om deze te verwerken in een gerecht op het menu. Deze typische Flevolandse producten zijn lekker, gezond en lokaal geproduceerd. Uit alle gerechten kiezen we het beste lokale gerecht van Flevoland.

Download

Ook pionieren in de keuken? Download het recept voor kabritu stoba Flevolanda

pdf - 87.55 kB
Open de pdf