Groot onderhoud bruggen & sluizen

De provincie gaat de komende 4 jaar alle provinciale sluizen en beweegbare bruggen opknappen. Ongeveer 75 jaar na het droogvallen van de Noordoostpolder is duidelijk dat modernisering van de bruggen en sluizen niet langer kan wachten. Een programma waarin de nieuwste inzichten over techniek samenkomen met de eisen die onze moderne samenleving stelt aan infrastructuur. 13 bruggen en 11 sluizen worden in 1 programma projectmatig gemoderniseerd om weer jarenlang mee te kunnen als onmisbare schakels voor een veilig en bereikbaar Flevoland. Zowel over het water als op de weg.

Wat er precies gaat gebeuren

  • De installaties van de bruggen en de sluizen worden gemoderniseerd of vervangen, zodat het aantal storingen zo minimaal mogelijk wordt en de veiligheid zo optimaal mogelijk wordt.
  • De bediening op afstand van alle bruggen en de sluizen, die nu nog via verschillende systemen loopt, wordt gestandaardiseerd.
  • Tenslotte wordt het beheer en onderhoud van de vernieuwde bruggen en sluizen geregeld en komen er afspraken over het adequaat verhelpen van storingen.

Aanmelden voor Groot onderhoud bruggen en sluizen

Meld u aan voor deze nieuwsbrief. Bekijk ook onze andere nieuwsbrieven