Markermeer-IJmeer

Provincie Flevoland werkt samen met partners aan de ecologische verbetering van het Markermeer-IJmeer. Zo draagt het gebied bij aan een aantrekkelijk vestigingsklimaat en biedt het ruimte voor economische ontwikkelingen, met een goede bereikbaarheid en unieke natuur- en recreatiegebieden.

Meer informatie

Natuurcolleges

LIFE IP Deltanatuur organiseert samen met EMS Films een reeks Natuurcolleges. Hierin behandelen verschillende wetenschappers, vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven en NGO’s een onderwerp uit het LIFE IP Deltanatuur programma. Tijdens de conferentie Markermeer-IJmeer in september 2019 gaven Piet Verdonschot en Marius Brants natuurcolleges. De centrale vraag was: ‘Hoe maken we van het Markermeer en omliggende natuur weer een robuust ecosysteem?’ Bekijk de video's van deze Natuurcolleges.

Natuurcollege - Marius Brants

Herstel deltanatuur. Wees trots, ga zien, luisteren en verbinden.

Marius Brants (WNF) is initiatiefnemer en kernteamlid van NLDelta. Hij vertelt over zijn ervaringen met het opbouwen van het nationaal park NLDelta. Welke kansen en bedreigingen ziet hij voor het project Oostvaardersoevers?

Natuurcollege - Piet Verdonschot

Het Markermeer; een molen zonder wieken. Hoe maken we daar een robuust ecosysteem van?

Piet Verdonschot (Wageningen Universiteit) doet al ruim 40 jaar onderzoek naar de structuur en het functioneren van nieuwe en herstelde wetland-ecosystemen. In dit college past hij zijn ervaring en visie toe op het Markermeer-IJmeer.