Talent kleurt Flevoland ontmoet studenten tijdens Comakership Meetingpoint op Windesheim Almere

Dinsdag 17 mei vond het Comakership Meetingpoint plaats op het Windesheim Almere. Tijdens deze bedrijvenmarkt kwamen organisaties in contact met studenten die op zoek zijn naar een praktijkopdracht of stageplek. Talent kleurt Flevoland was namens provincie Flevoland aanwezig om studenten te enthousiasmeren.

Comakership Meetingpoint

Het Meetingpoint is dé bedrijvenmarkt van Windesheim Almere waar je talentvolle studenten kunt ontmoeten. De krapte op de arbeidsmarkt was ook tijdens dit event zichtbaar. Docenten vertelden ons dat normaal gesproken tussen de 20 - 40 organisaties aanwezig zijn. Dit jaar niet! Een breed scala van 80 organisaties waren aanwezig om talent te scouten. Laat dit een mooi moment zijn voor Talent kleurt Flevoland om talent voor de provincie te winnen.

Talent zoekt Flevoland

Provincie Flevoland saai? Nee hoor! Robin en ik hadden nauwelijks de tijd om te genieten van een borrelhapje. Studenten kwamen continu naar ons standje om in gesprek te gaan over de provincie. ‘Zijn er stageplekken bij de provincie? en ‘Kunnen wij een comakership voor de provincie doen?’ waren veelgestelde vragen. Tijdens dit event hebben wij zo’n 40 jongeren gesproken. Al met al was het een enerverende middag! Onze conclusie is dan ook dat het van groot belang is voor onze organisatie om aanwezig te zijn tijdens dit soort events.

Tijdens onze workshop jongerencommunicatie leerden wij dat je jongeren laat kennismaken met je organisatie met behulp van de participatiepiramide. Stap 1 is starten op de juiste plek. Dit is een plek waar jongeren aanwezig zijn. Op hun school dus! Het is een laagdrempelige manier voor jongeren om het gesprek aan te gaan. Dit is wel gebleken uit hun enthousiasme.

Wat vinden jongeren eigenlijk van de provincie?

Natuurlijk kregen studenten ook een belangrijke vraag voorgeschoteld: ‘Wat vind jij van de provincie Flevoland?’ Hier werd enthousiast op gereageerd. In Flevoland vind je rust, veel natuur en een goede bereikbaarheid waren veelgehoorde antwoorden. Vooral de eerste 2 punten missen zij in de Randstad. Student Bedrijfskunde Jarno vertelde: ‘Het leukste aan Flevoland vind ik dat je letterlijk en figuurlijk de ruimte hebt.’ Of Jarno gaat werken en wonen in Flevoland wist hij nog niet. Dat ligt uiteindelijk aan het aanbod na zijn studie.