Technasia start met uitdagende opdrachten van Talent kleurt Flevoland

Deze maand zijn technasiumleerlingen gestart met een nieuwe editie van Talent kleurt Flevoland. Binnen ons programma gaan jongeren aan de slag met belangrijke vraagstukken die binnen de provincie spelen. De komende vijf maanden onderzoeken en ontwerpen leerlingen oplossingen voor actuele vraagstukken over Lelystad Airport, voedselverspilling, luchtvervuiling en duurzame mobiliteit.

Veel enthousiasme op het Porteum

De kick-off van de opdrachten was in het Porteum in Lelystad. Het event bestond uit een kennismaking en workshop die leerlingen hadden met hun opdrachtgevers. De komende maanden gaan zij aan de slag met de gekozen vraagstukken. Na de kick-off riep leerling Max: ‘Wij hebben al hele vette ideeën voor de mobiliteitshub van de toekomst. Misschien gaan wij iets met gamification ontwerpen om wachten minder saai te maken.’

Gedeputeerde Jan-Nico Appelman reageert: “Het is superleuk om te zien hoe enthousiast de jongeren zijn! Met dit programma willen we de jongeren interesseren voor de uitdagingen in onze provincie, zodat zij in de toekomst hun talenten voor onze regio kunnen inzetten. De creativiteit en frisse blik van deze jongeren kunnen we in Flevoland goed gebruiken.”

Inspirerende middag

De middag begon met een aftrap van afdelingsleider Technasium Vincent van Wanrooij. Daarop volgde een presentatie van hbo-studenten van het Windesheim Honours Programme. Zij ontwierpen tijdens hun project voor Talent kleurt Flevoland een uitkijktoren dat de aandacht trok van de gemeente Lelystad, Staatsbosbeheer en provincie Flevoland. Daarnaast was Fit en Puur aanwezig om een gezonde kantinesnack te bereiden voor alle aanwezigen. Deze gezonde kantinesnack ‘Tempeh-ation’ was de winnaar van de Schoolkantine Challenge 2021.

Talent kleurt Flevoland

Talent kleurt Flevoland is een project waarbij de provincie als opdrachtgever fungeert voor de scholen en samenwerkt met het hoger onderwijs. Dit programma is speciaal ontwikkeld om jongeren te betrekken bij belangrijke thema’s die spelen binnen de provincie. Deelnemende jongeren denken mee aan echt bestaande vraagstukken waar nog niet alle antwoorden voor zijn gevonden. Met deze opdrachten krijgen de leerlingen de kans om mee te denken over de toekomst van Flevoland.

Over 5 maanden gaat Talent kleurt Flevoland een event organiseren waar het onderwijs, het bedrijfsleven en de overheid elkaar ontmoeten en verbinding zoeken. Op dit slotevent krijgen leerlingen dan de kans om hun werk te presenteren. Misschien zit hier wel het ontwerp van een treinstation tussen die wij in de toekomst gaan zien. De scholieren hebben er zin in en zijn enthousiast om de nieuwe uitdagingen aan te gaan.