Onderwijs

Samen met docenten van vmbo, havo, technasia, mbo en hbo werken wij samen aan maatschappelijke opdrachten binnen onze provincie. Ook in het schooljaar 2020/2021, werkten weer honderden talenten samen aan verschillende vraagstukken.

Voortgezet onderwijs

Hoe bijzonder is het als je als leerling meedenkt over de toekomst van Flevoland? Het voortgezet onderwijs gaat aan de slag met verschillende toffe opdrachten voor de provincie. Bij de uitwerking daarvan maken de leerlingen, vaak op locatie, kennis met de specifieke bedrijven en organisaties die met de vraagstukken te maken hebben. Aan het einde van het schooljaar is er een tentoonstelling op ons event waar de beste ideeën en ontwerpen te zien zijn. Wie weet levert jouw leerling dit straks wel een toffe stage of een goede baan op in Flevoland.

Technasia

Binnen de technasia staat het vak Onderzoek & Ontwerp centraal. Waarbinnen leerlingen in teamverband projectmatig werken aan actuele bèta technische opdrachten uit de praktijk. De afgelopen jaren gingen honderden leerlingen aan de slag met vraagstukken die écht binnen de provinciale organisatie spelen.

Mbo & hbo

In Flevoland is veel werk voor vakmensen van alle niveaus. Dat wordt de komende decennia alleen maar meer. Veel mbo-, hbo- en wo-studenten die buiten Flevoland gaan studeren, keren echter na hun afstuderen niet meer terug naar Flevoland. De provincie wil het jonge talent graag behouden voor de Flevolandse arbeidsmarkt. Daarom laat Talent kleurt Flevoland studenten zowel theoretisch onderzoek doen als kennismaken in de beroepspraktijk met échte vraagstukken.

Dit zijn onze onderwijspartners