Meedenken en meedoen

Hoe leuk is het als je als leerling meedenkt over de toekomst van Flevoland? Het voortgezet onderwijs gaat aan de slag met échte uitdagingen voor de provincie. Bij de uitwerking daarvan maken de leerlingen, vaak op locatie, kennis met de specifieke bedrijven en organisaties die met de vraagstukken te maken hebben. Aan het einde van het schooljaar is er een tentoonstelling op ons event waar de beste ideeën en ontwerpen te zien zijn. Wie weet heeft jouw leerling straks wel een toffe stage of een goede baan in Flevoland.

Technasia

Samen met docenten van technasia, werken wij aan maatschappelijke opdrachten binnen onze provincie. Slimme technologie is niet meer weg te denken uit onze maatschappij. We hebben duurzame en innovatieve oplossingen nodig. En daarom zijn goed opgeleide mensen zo belangrijk. Met het technasiumonderwijs worden leerlingen klaargestoomd tot nieuwsgierige en succesvolle studenten van bètatechnische vervolgopleidingen. Binnen de technasia staat het vak Onderzoek & Ontwerpen centraal. Waarbinnen leerlingen in teamverband projectmatig werken aan actuele bèta technische opdrachten uit de praktijk. De afgelopen jaren zijn er honderden leerlingen aan de slag gegaan met vraagstukken die écht binnen de provinciale organisatie spelen.

Mbo en hbo

In Flevoland is veel werk voor vakmensen van alle niveaus. Dat wordt de komende decennia alleen maar meer. Veel mbo-, hbo- en wo-studenten die buiten Flevoland gaan studeren, keren echter na hun afstuderen niet meer terug naar Flevoland. De provincie wil het jonge talent graag behouden voor de Flevolandse arbeidsmarkt. Veel technasiumleerlingen stromen door naar technische mbo-, hbo- en wo-opleidingen. Talent kleurt Flevoland laat leerlingen van technasia kennismaken met vraagstukken in de eigen provincie. Ze geven de scholieren een doorkijk naar werkvelden binnen Flevoland waar in de toekomst aan gewerkt kan worden. Zo stimuleert Talent kleurt Flevoland de talent ontwikkeling en de aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt.

Onderwijspartners

Hieronder vindt u onze onderwijspartners:

Logo Windesheim
ROC
Logo Porteum
Logo Aeres Emmeloord
Logo Aeres VMBO
Logo Aeres MBO Almere
Logo Aeres hogeschool
Logo Emelwerda
Logo Almere collega