Eerdere inzendingen

Hieronder vindt u een overzicht van de eerdere inzendingen voor de VIP prijs van 2022 en 2021. Inclusief gedetailleerde projectplannen. Neem een duik in de rijke verzameling van informatie en ontdek de vernieuwende ideeën voor Flevoland!

Waterpark Zeewolde (2022)

Diep in de bodem van de Veluwe en de Utrechtse heuvelrug zit al meer dan 1000 jaar zoet en zeer schoon grondwater. Dit grondwater stroomt naar de laag gelegen polder Zuidelijk Flevoland. Rondom Zeewolde komt dit zogenaamde kwelwater weer aan de oppervlakte. Waterpark Zeewolde wil een blijvende oplossing vinden om dit kwelwater vast te houden, te beschermen, te behouden en toegankelijk te maken. Voor mens en natuur in Zeewolde.

De Gedenkoever (2022)

De GedenkOever is een openbare rust- en gedenkplek in een bereikbare, natuurlijke en waterrijke omgeving. Een gedenkplaats in het water, te zien vanaf de wal. Op deze plek bieden we aan nabestaanden een unieke gedenkplek om te huren ter herinnering aan de overledenen. Maar het is meer dan een Gedenkplek; het is een plek die tevens dient als rustplek voor de bezoeker en opgesteld is als vorm van Natuurkunst, die toegankelijk is voor iedereen.

Nieuwbouw groepsaccommodatie Eigen Wijze (2021)

Voor vakantiepark Eigen Wijze werd een groepsaccommodatie ontworpen met 15 appartementen en 3 ruime algemene ruimtes. En blikvanger die positief zou bijdrage aan de beeldvorming van het vakantiepark. Het bijzondere van dit initiatief is tweeledig

Pioniers Panorama (2021)

Het kernrandgebied van Zeewolde biedt kans om aan de slag te gaan met enkele ruimtelijke en maatschappelijke vraagstukken. In een ontwerp dat reflecteert op de historie van Flevoland én een blik werpt op de toekomst van landbouw en samenleving.

  • Initiatiefnemer: Bureau Maris bv
  • Locatie: Golflaan/Groenewoudseweg, Zeewolde

Lees het plan van Pioniers Panorama (pdf, 45,7 MB)