Trends en ontwikkelingen

32 jaar Flevoland

Hoe heeft Flevoland zich in die 32 jaar ontwikkeld? U vindt in het dashboard trends en ontwikkelingen Flevoland antwoord op onder andere deze vragen: Hoeveel inwoners heeft Flevoland nu eigenlijk? Of hoeveel woningen zijn er in per gemeente bijgebouwd in 32 jaar? Zie voor het antwoord op deze vragen en meer trends en ontwikkelingen.

Weergave in visualisaties

Trends en ontwikkelingen Flevoland bestaat uit interactieve dashboards. Klik zelf regio's en/of onderwerpen aan en zie de ontwikkeling door de de jaren heen. Zie bijvoorbeeld dat de bevolking van Flevoland nog steeds groeit en dat de bevolking relatief jong is vergeleken met Nederland, maar dat de groep ouderen ook sterk aan het toenemen is. Het zogenaamde kerncijferkaartje (pdf, 105 kB) is beschikbaar als download. Zie in een  tabel  de bevolkingsontwikkeling naar leeftijd van gemeenten, provincie en Nederland. Of bekijk de  inwoners per maand in 2018.

Cijfers over diverse onderwerpen

Jaarlijks publiceerde provincie Flevoland een kaartje met kerncijfers. Deze zijn nu digitaal beschikbaar. De volgende onderwerpen zijn te raadplegen: