Standplaats, ontheffing

U kunt met een verkoopwagen een standplaats innemen langs de provinciale weg. U moet hiervoor een standplaatsontheffing aanvragen.

Product formulier(en)

Welke regels gelden voor u?

Voor het innemen van een standplaats gelden een aantal voorwaarden;

  • Het gebruik van de standplaats, de opstelling van de verkoopwagen en de daaruit te ondernemen activiteiten mogen geen hinder veroorzaken voor het verkeer;
  • De standplaats mag niet worden gebruikt van zonsondergang tot zonsopgang;
  • Nabij de standplaats moeten afvalbakken worden geplaatst. U dient ervoor te zorgen dat het terrein vrij blijft van afval.

 

Hoe lang duurt het?

Wij hebben maximaal 8 weken nodig om uw aanvraag af te handelen, gerekend vanaf het moment dat wij de aanvraag hebben ontvangen. Als u niet alle gevraagde informatie bij uw aanvraag meestuurt, krijgt u daarvan schriftelijk bericht. Tot alle informatie compleet is, ligt het proces stil. Daarom tellen wij deze tijd bij de doorlooptijd (van 8 weken) op.

Hoe werkt het?

Gebruik voor het aanvragen van dit product het aanvraagformulier. Wij helpen u graag bij het invullen van dit formulier. Mocht u er niet uitkomen, dan kunt u bellen met 0320 - 265 566 en vragen naar een medewerker van Infra Jab van de afdeling Infrastructuur.

Aan deze ontheffing zijn kosten verbonden, zogenaamde leges. De hoogte van de leges staan in de Legesverordening Flevoland.

Laatst aangepast: 11-06-2020