Van asbest naar duurzaam dak, subsidie

Het Rijk schrijft voor dat particulieren, bedrijven en (overheids-)instellingen in 2024 aan de atmosfeer blootgestelde asbest op daken verwijderd moeten hebben. Flevoland wil de koppeling maken tussen energietransitie én de door het Rijk verplicht gestelde asbestsanering. Asbestsanering biedt een geweldige kans om de transitie naar een duurzame energiehuishouding aan te jagen. De regeling Van asbest naar duurzaam dak geeft invulling aan de provinciale inzet voor de komende jaren voor asbestsanering en een deel van de energietransitie.

Welke regels gelden voor u?

Om voor een subsidie in aanmerking te komen gelden een aantal voorwaarden. Deze staan in de Algemene Subsidieverordening Flevoland 2012 (ASF 2012) en in nadere regels ‘Van asbest naar Duurzaam dak 2019-2020’.

Contact

Heeft u vragen over de regeling. Of heeft u hulp nodig bij invullen aanvraagformulier? Neem dan contact op met de afdeling Strategie en Beleid, telefoonnummer 0320- 265 213. Wij helpen u graag verder.

Hoe lang duurt het?

We hebben maximaal 13 weken nodig om uw aanvraag af te handelen, gerekend na ontvangst van uw volledige aanvraag. Als u niet alle gevraagde informatie bij uw aanvraag meestuurt, krijgt u daarvan schriftelijk bericht.

Hoe werkt het?

Wilt u een subsidie aanvragen? Hieronder leest u hoe het werkt.

  1. Neem kennis van de Algemene Subsidieverordening Flevoland 2012 (ASF 2012) en de nadere regels ‘Van asbest naar Duurzaam dak 2019-2020’. Hierin zijn onze regels opgenomen.
  2. Gebruik voor het aanvragen van een subsidie het aanvraagformulier op deze pagina.
  3. De subsidieaanvraag dient u tijdens de looptijd van de regeling in, dat willen zeggen tussen 1 april 2019 en 31 december 2020.

Het aanvraagformulier wordt digitaal verzonden. Bijlagen kunt u uploaden of per post versturen naar:

Gedeputeerde Staten van Provincie Flevoland
Afdeling Strategie en Beleid
Postbus 55
8200 AB Lelystad

Meer informatie

Laatst aangepast: 20-05-2019