Voorval in stiltegebieden

Let op:
Deze activiteit geldt per 1 januari 2024 ná de inwerkingtreding van de Omgevingswet. De belangrijkste regels kunt u nu terugvinden in het Omgevingsverordening provincie Flevoland.

Melden verplicht
Een stiltegebied is een natuurgebied of een deel van een natuurgebied waar wilde dieren rust kunnen vinden. Alleen geluiden die bij dit gebied horen, zijn toegestaan. Naast geluiden van flora en fauna kunt u dan bijvoorbeeld ook denken aan een tractor die over een akker rijdt van een nabijgelegen landbouwbedrijf.

Merkt u dat er activiteiten in een stiltegebied plaatsvinden die storend geluid produceren die niet in een stiltegebied thuishoren, dan moet u dit direct bij ons melden. U kunt hierbij denken aan een crossmotor, luide muziek, luide groep mensen etc.

Contact

Deze activiteit wordt in Flevoland uitgevoerd door de Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek (OFGV). Mail uw vraag naar info@ofgv.nl. Of bel 088 6333 000.

Hoe lang duurt het?

Als u een verstoring merkt van een stiltegebied, dan moet u dit direct bij ons melden.

Hoe werkt het?

Meld een verstoring van een stiltegebied direct via 0320 - 265 400 (Telefoon milieuklachten). Dit nummer is 24 uur per dag bereikbaar.

Laatst aangepast: 12-01-2024