Reserveringsinformatie

U kunt een Regiotaxi telefonisch reserveren via 0900 - 222 88 77. Wilt u na 22.00 uur met Regiotaxi Flevoland van of naar een ziekenhuis? Dan moet u dit voor 21.00 uur melden via telefoonnummer 0900 - 222 88 77.

Wat is er nodig voor een reservering

 1. Wmo-vervoerspasnummer (indien van toepassing)
 2. Uw naam
 3. Aantal personen waarmee u reist
 4. Datum en tijdstip van de rit
 5. Gewenste ophaaltijd
 6. Vertrekadres en huisnummer
 7. Bestemmingsadres en huisnummer
 8. Welke hulpmiddelen u meeneemt (indien van toepassing)

Samenvatting

 • Reserveer de Regiotaxi minimaal 1 uur van tevoren
 • Geef aan of u een Wmo-vervoerspas heeft. In Lelystad kunt u alleen met een Wmo-vervoerspas reizen.
 • Met hoeveel personen u gebruik maakt van de Regiotaxi
 • Of u een begeleider meeneemt
 • Of u op een bepaalde tijd ergens moet zijn
 • Of u gebruikmaakt van de terugbelservice. De telefooncentrale laat dan weten dat de Regiotaxi onderweg is
 • Gebruik van hulpmiddelen
 • U ontvangt de prijs van de rit en bij benadering het tijdstip waarop u opgehaald wordt
 • Bij een online reservering, kunt u het voertuig op de kaart volgen. Na afloop van de rit kunt u een waardering achterlaten.

Reizigers met Wmo-vervoerspas

Reizigers met een Wmo-vervoerspas mogen 1 persoon tegen het reductietarief meenemen. Reizigers die een indicatie hebben voor begeleiding, mogen gratis een begeleider meenemen. Dit moet u wel aangeven bij de reservering van uw rit.

Reizigers zonder Wmo-vervoerspas

Voor reizigers zonder Wmo-vervoerspas wordt bij de reservering gekeken of er een reisalternatief is met het OV. Als er een alternatief is, maar u kiest toch voor de Regiotaxi, dan betaalt u het reguliere taxitarief. Betalende OV-reizigers mogen maximaal 3 kinderen onder 4 jaar meenemen.

Uw reis reserveren

U reserveert minimaal een uur van te voren uw Regiotaxi. Vervolgens kunt u een vertrek- of aankomsttijd afspreken. De Regiotaxi komt maximaal 15 minuten voor of 15 minuten na het afgesproken tijdstip aan op het vertrekadres. Het is mogelijk dat u de taxi met iemand anders deelt. De Regiotaxi mag namelijk ritten combineren. De omweg mag nooit meer zijn dan 30 minuten. U betaalt altijd voor de kortste route. Wanneer u ergens op tijd moet zijn kunt u de Regiotaxi met een aankomstgarantie reserveren. U komt dan zeker op tijd en maximaal 30 minuten voor de gewenste aankomsttijd aan op uw bestemming. Als u een gegarandeerde aankomsttijd bij een bushalte of een bus/treinstation afspreekt, kunt u maximaal 15 minuten te vroeg komen. Wilt u gebruik maken van deze service? Geef dit aan bij het reserveren van de Regiotaxi. De Regiotaxi Flevoland is toegankelijk voor (elektrische) rolstoelen, scootmobielen en rollators. U moet deze hulpmiddelen wel bij de reservering aanmelden.

Ophalen

De chauffeur van de Regiotaxi haalt u op bij de voordeur of de ingang (begane grond) van het opgegeven adres. U kunt gebruikmaken van de terugbelservice. De Regiotaxi belt u dan kort voor de komst van de taxi bij het ophaaladres. Dit kunt u aangeven bij de reservering van de rit. U geeft hiervoor uw telefoonnummer aan de telefonist(e). Dove en slechthorende reizigers ontvangen een SMS als terugbelservice. De medewerker van de telefooncentrale van de Regiotaxi geeft aan hoe laat u opgehaald wordt en wat de reis kost.

Download

Open het vervoerreglement van de Regiotaxi

pdf - 223,28 kB
Open de pdf