In- en uitchecken met uw betaalpas of creditcard in bussen

Reizen met de bus in de OV-regio IJsselmond (Flevoland en Noordwest-Overijssel) is nu nog makkelijker. Reizigers kunnen, behalve met hun OV-chipkaart, sinds vorige week in de bussen van Connexxion ook in- en uitchecken met een contactloze betaalpas of creditcard (ook op een mobiel).

OVpay

Deze nieuwe betaalvormen zijn door de gezamenlijke OV-bedrijven en betaalplatform Translink ingevoerd onder de overkoepelende naam OVpay. Reizen met een betaalpas werkt precies hetzelfde als met de OV-chipkaart. De reiziger checkt in bij de kaartlezer voor in de bus, en checkt bij het uitstappen ook weer uit. Het is belangrijk dat de reiziger bij het in- en uitchecken dezelfde betaalpas of creditcard gebruikt. De prijs voor de reis is hetzelfde als reizen met een OV-chipkaart zonder korting of abonnement. Reizigers kunnen hun reisoverzicht terugvinden door op www.ovpay.nl/reisoverzicht. In de toekomst is het ook mogelijk om kortingsproducten te koppelen aan een betaalpas of creditcard.

Meer informatie

Informatie voor reizigers over OVpay: www.ijsselmond.nl/ovpay. Informatie over de introductie van nieuwe betaalvormen in het OV: www.ovpay.nl

Innovatieprogramma

In- en uitchecken met je contactloze betaalpas of creditcard is onderdeel van het landelijke innovatieprogramma OVpay waarin OV-bedrijven, Translink, de OV-autoriteiten en banken samenwerken. De nieuwe betaalvormen in het OV worden gefaseerd ingevoerd in de periode 2021-2024. Gebruiksgemak en betrouwbaarheid staan bij OVpay voorop.