Bataviastrand (watersportstrand)

Bataviastrand bestaat sinds 2020 als watersportstrand van Lelystad. Dit watersportstrand is populair onder de kitesurers, kanoërs en suppers. Het 400 meter lange Bataviastrand is direct gelegen aan de oostzijde van het Markermeer bij Lelystad.

Zwemmen is sterk afgeraden vanwege onveiligheid

Deze zomer geldt een negatief zwemadvies voor het Bataviastrand in Lelystad. Dit betekent dat zwemmen gevaarlijk en op eigen risico is. Op dit moment gebruiken kitesurfers, kanoërs en suppers het strand. Wanneer een zwemmer in aanraking komt met een watersporter kan dit leiden tot gevaarlijke situaties. De provincie werkt als beheerder van het strand aan een veilige inrichting voor zwemmers en watersporters. Tot aan de inrichting raden wij het sterk af om te gaan zwemmen bij Bataviastrand. Er is geen toezicht en de zwemwaterkwaliteit wordt niet gecontroleerd. Zwemmen is gevaarlijk en op eigen risico.

Meer weten?

Meer weten over de actualiteiten op en rondom het strand? Kijk dan op op de Twitter van Flevowegen voor berichtgeving over parkeren en verkeersdrukte bij het strand.

Contact

  • Levensbedreigende of andere gevaarlijke situaties, neem dan direct contact op met politie of 112.
  • Handhaving en toezicht verloopt via de gemeente Lelystad. Denk aan geluidsoverlast, samenscholing of oneigenlijk gebruik strand. Contact: gemeente@lelystad.nl
  • Voor algemene vragen kunt u contact opnemen met Provincie Flevoland: info@flevoland.nl
  • Overige meldingen kunt u doen bij de Omgevingsdienst Flevoland Gooi en Vechtstreek: info@ofgv.nl