Anthony Fokkerweg en aansluiting A6

1 feb 2020 - 1 feb 2021

Zandtransport voor de nieuwe Anthony Fokkerweg

Wat we gaan doen

Waar

De Meerkoetenweg, Talingweg en N727 Anthony Fokkerweg

Wanneer

Van half augustus tot en met februari 2021

Hinder

Verlaagde maximum snelheid en afsluiting

Reisinformatie

Meerkoetenweg

Vanaf half augustus tot half september geldt er een maximum snelheid van 30 km/u voor verkeer op de Meerkoetenweg. Dit komt omdat bouwverkeer zand gaat aanbrengen dat nodig is voor de nieuwe Anthony Fokkerweg. Hierbij moet het bouwverkeer de Meerkoetenweg oversteken. Bij het oversteken moet het bouwverkeer voorrang verlenen aan het normale wegverkeer en de fietsers op de Meerkoetenweg. Vanaf half september tot eind oktober legt Heijmans de rotonde bij de Meerkoetenweg aan. Het verkeer op de Meerkoetenweg maakt in die periode gebruik van een tijdelijke weg (bypass) langs de werkzaamheden. 

Talingweg

Vanaf half augustus krijgen fietsers die vanaf het Larserpad over het fietspad van de Anthony Fokkerweg naar de Talingweg fietsen te maken met werkzaamheden. Voor een periode van 2 maanden is het fietspad ter plaatse buiten gebruik en moet het fietsverkeer over de rijbaan fietsen. De Anthony Fokkerweg is voor het wegverkeer in beide richtingen open. Er geldt wel een maximum snelheid van 30 km/u.

Afsluiting Anthony Fokkerweg

Op maandag 2 en dinsdag 3 november is de Anthony Fokkerweg tussen de aansluiting Albert Plesmanlaan en de Talingweg dicht voor alle verkeer. De bedrijven en circuits van de Talingweg zijn dan niet bereikbaar. 

Werkzaamheden

Komende periode wordt er een aansluiting op de A6 gemaakt, met een toe- en afrit naar Almere. Er komt een viaduct over de A6, waarbij de Anthony Fokkerweg wordt doorgetrokken naar de Talingweg. De Meerkoetenweg wordt gepasseerd met een rotonde. Om de waterhuishouding weer op orde te maken wordt de Hollandse Tocht omgelegd en ter hoogte van de nieuwe Dwarstocht komt een verbinding (duiker) onder de A6 te liggen. In 2021 zijn de werkzaamheden gereed. De nieuwe aansluiting zorgt voor een betere verdeling van het verkeer en vermindert daarmee de verkeersdruk bij aansluiting 10 Lelystad Centrum. Daarnaast verbetert de aanleg van deze aansluiting de bereikbaarheid de bedrijfsterreinen en Lelystad Airport. Meer informatie over dit project leest u op de dossierpagina N727 Anthony Fokkerweg en aansluiting A6 of door het infobulletin (PDF - 2,40MB) te downloaden.