Elburgerbrug

21 sep 2020 - 10 okt 2020

Wat we gaan doen

Waar

Elburgerbrug bij Elburg

Wanneer

Van maandag 21 september tot en met zaterdag 10 oktober 2020.

Hinder

Tijdens de werkzaamheden blijft er één rijstrook open voor verkeer. Er zijn bloktijden ingesteld voor de scheepvaart.

Reisinformatie

Wegverkeer

Tijdens de werkzaamheden blijft er 1 rijstrook open voor verkeer zodat er op de andere rijstrook gewerkt kan worden. Op deze manier kan verkeer uit beide richtingen om en om de brug passeren. Verkeersregelaars regelen tijdens de spits het verkeer. Buiten de spits regelen verkeerslichten het verkeer.

Scheepvaart

De scheepvaart kan tijdens bloktijden gebruik maken van de sluis. De bloktijden zijn van 06.00 tot 07.00 uur, 12.00 tot 13.00 uur en van 18.00 tot 22.00 uur. Scheepvaart met een doorvaarthoogte van 5,40 meter kan de brug wel passeren. Meld u maximaal 1 uur van tevoren telefonisch aan bij de bediencentrale via 0320 – 767 610. Aanmelden is noodzakelijk omdat de bediencentrale niet automatisch zicht heeft op wachtende schepen.

Werkzaamheden

Van maandag 31 augustus tot en met vrijdag 4 september 2020 stonden werkzaamheden gepland omdat de asfaltlaag los lag van de betonnen tussenlaag. Deze laag zou op nieuw aangebracht worden. Tijdens de werkzaamheden is naast de schade aan de asfaltlaag ook ernstige schade aan de betonnen tussenlaag ontdekt.  Op basis van proefboringen voorafgaand aan de werkzaamheden is dit niet naar voren gekomen. Voor de reparatie van de betonnen tussenlaag moet een compleet nieuwe laag mortel (totaal 22.000 kilo) gemaakt worden en deze is arbeidsintensief om aan te brengen. Ook moet er rekening gehouden worden met strikte verwerkingsvoorschriften en droogtijden. Hierdoor was het niet mogelijk om de werkzaamheden in dezelfde week uit te voeren en is besloten een nieuwe periode in te plannen. Om verdere beschadiging van de aanbruggen te voorkomen en de veiligheid van weggebruikers te kunnen blijven garanderen, moeten de extra werkzaamheden voor de winter worden uitgevoerd. Voor achtergrond informatie verwijzen wij u naar flevowegen.nl.