Larserweg

1 jul 2019 - 24 aug 2019

Wat we gaan doen

Waar

Larserweg (N302) tussen de Gooisebrug (N305) en de brug over de Lage Vaart (Lelystad)

Wanneer

Van maandag 1 juli tot en met zaterdag 24 augustus 2019

Hinder

Omleidingsroutes en extra reistijd

Reisinformatie

De Larserweg blijft zoveel mogelijk open, maar tijdens een aantal fases is de weg dicht en gelden er omleidingsroutes. De werkzaamheden zijn opgedeeld in 8 fases. Meer informatie over de fases vindt u in het infobulletin (pdf, 2,3 MB). De planning is nog onder voorbehoud van wijzigingen. Onvoorziene omstandigheden zoals het weer, kunnen van invloed zijn op de planning. Houd de website daarom goed in de gaten voor de meest actuele informatie.

Periode: maandag 1 tot en met vrijdag 19 juli

 • Fase 5a/b en 6
 • Traject: de kruising met de Vogelweg en de noordbaan (ri. Lelystad) tussen de brug over de Hoge Vaart en de Vogelweg
 • Hinder: vertraging doorgaand verkeer Larserweg en omleidingsroute overstekend verkeer Vogelweg-Rietweg
  Doorgaand verkeer op de Larserweg wordt naar één rijbaan geleid. Daarmee is per richting slechts één rijstrook (in plaats van twee) beschikbaar. Ook geldt een snelheidsbeperking. Dit zal vooral in de spits tot vertraging leiden. In deze fase is alleen doorgaand verkeer op de Larserweg mogelijk: de Larserweg kan niet worden overgestoken bij de Vogelweg. Verkeer op de Rietweg en Vogelweg kan de Larserweg niet op; ook kan verkeer op de Larserweg niet naar de Rietweg en Vogelweg. Hiervoor zijn de kruisingen bij de Meerkoetenweg en Hoge Vaart (Vleetweg/ Larserpad) beschikbaar.

Omleidingskaart periode 1

Periode: vrijdag 19 juli 19.00 uur tot maandag 22 juli 06.00 uur

 • Fase 8
 • Traject: de kruising Gooiseweg-Larserweg
 • Hinder: omleidingsroute verkeer
  De kruising gaat één weekend dicht voor onderhoud. Tijdens de werkzaamheden is de kruising dicht voor al het verkeer van en naar de Larserweg en ook doorgaand verkeer van Biddinghuizen naar Zeewolde is gestremd. Doorgaand verkeer op de N305 Gooiseweg van Zeewolde naar Biddinghuizen ondervindt geen hinder. Verkeer tussen Biddinghuizen en Lelystad wordt omgeleid via Dronten. Verkeer tussen Harderwijk en Lelystad rijdt via Zeewolde of Biddinghuizen (en omgekeerd).

Omleidingskaart periode 2

Periode: 22 juli tot en met zaterdag 10 augustus

 • Fase 4
 • Traject: beide rijbanen tussen de Meerkoetenweg en Vogelweg
 • Hinder: vertraging doorgaand verkeer Larserweg
  De rijbanen krijgen een opknapbeurt. Dit gebeurt om de beurt, daarmee blijft altijd één rijbaan beschikbaar voor het verkeer. Ook nu geldt: slechts één rijstrook per richting beschikbaar wat vertraging op zal leveren. De kruisingen met de Eendenweg en de Anthony Fokkerweg blijven met behulp van tijdelijke verkeerslichten open. De kruising met de Meerkoetenweg is afgesloten. Verkeer op de Larserweg naar de Meerkoetenweg kan gebruik maken van de Vogelweg/Knarweg of industrieterrein Larserpoort; verkeer naar het Natuurpark kan via de Rietweg/Vlotgrasweg rijden. Verkeer op de Meerkoetenweg dat de Larserweg wil oversteken kan omrijden via de N309.

Omleidingskaart periode 3

Periode: maandag 12 tot en met donderdag 15 augustus

 • Fase 1/2a
 • Traject: de noordelijke rijbaan (ri. Lelystad) is drie hele dagen en nachten dicht tussen de kruising met de Pascallaan en de brug over de Lage Vaart
 • Hinder: omleidingsroute voor verkeer richting Lelystad
  Al het wegverkeer vanuit Harderwijk wordt bij de kruising Pascallaan naar oprit A6 Emmeloord geleid. Via afrit 10 Lelystad Noord kan verkeer dan richting Lelystad. De extra reistijd bedraagt zo’n 20 minuten.
 • Daarnaast is de kruising met het Larserplein drie nachten dicht. Daarmee zijn KFC, McDonald’s en industrieterrein Zuiderpark niet bereikbaar. Dit is van maandag 12 op dinsdag 13 augustus van 22.00 tot 06.00 uur, van dinsdag 13 op woensdag 14 augustus van 22.00 tot 06.00 uur en donderdag 15 augustus van 02.00 tot 06.00 uur. Tijdens deze afsluiting kan verkeer op afrit A6 (uit ri. Emmeloord) alleen rechtsaf richting Harderwijk; linksaf naar Lelystad en rechtdoor naar Larserplein is niet mogelijk.

Omleidingskaart periode 4

Periode: zondag 18 tot en met dinsdag 20 augustus

 • Fase 2b
 • Traject: oprit naar de A6 Emmeloord
 • Hinder: omleidingsroute voor verkeer naar A6 Emmeloord
  De oprit naar A6 Emmeloord gaat twee nachten dicht: van zondag 18 op maandag 19 augustus en van maandag 19 op dinsdag 20 augustus, steeds van 22.00 tot 06.00 uur. Verkeer in de richting van A6 Emmeloord wordt via de N309 en Oostranddreef omgeleid naar A6 Lelystad Noord. De extra reistijd bedraagt zo’n 10 minuten.

Omleidingskaart periode 5

Periode: dinsdag 20 tot en met zaterdag 24 augustus

 • Fase 3
 • Traject: de Larserweg tussen de Pascallaan en Meerkoetenweg
 • Hinder: omleidingsroute voor verkeer van en naar Lelystad
  De Larserweg gaat vier nachten dicht van 20.00 tot 06.00 uur tussen de Pascallaan en Meerkoetenweg. Verkeer wordt dan omgeleid via het naastgelegen industrieterrein Larserpoort. De extra reistijd bedraagt daarmee maximaal 5 minuten.

Omleidingskaart periode 6

Periode: maandag 9 tot en met vrijdag 13 september

 • Fase 7
 • Traject: Eendenweg richting Larserweg
 • Hinder: omleidingsroute voor verkeer op Eendenweg ri. Larserweg
  De kruising Eendenweg blijft in de zomer in gebruik, waardoor deze op een later tijdstip van nieuw asfalt moet worden voorzien. Dit gebeurt in september, in vier nachten van 20.00 tot 06.00 uur. Verkeer op de Eendenweg in de richting van de Larserweg (en omgekeerd) wordt in deze nachten omgeleid via de Knarweg en de Meerkoetenweg (richting Lelystad) en de Vogelweg (richting Harderwijk).

Omleidingskaart periode 7

(Brom)fietsers

Voor (brom)fietsers leveren de werkzaamheden weinig overlast op, uitgezonderd de volgende periodes:

 1. Van maandag 1 tot en met vrijdag 19 juli kunnen ook (brom)fietsers geen gebruik maken van de kruising Vogelweg-Larserweg. Dit betekent dat de route Vogelweg-Rietweg niet beschikbaar is. Alternatieve locaties om de Larserweg over te steken zijn bij de Meerkoetenweg of de brug over de Hoge Vaart (via het Larserpad/de Vleetweg).
 2. Van maandag 22 juli tot en met zaterdag 10 augustus maakt het openbaar vervoer gebruik van het Larserpad. Dit betekent dat (brom)fietsers rekening moeten houden met dit (extra) verkeer op het Larserpad. Ook is het niet mogelijk om in deze periode de Larserweg over te steken bij de Meerkoetenweg en de Eendenweg. Een alternatieve locatie om de Larserweg over te steken is bij de Vogelweg. (Brom)fietsers ten zuiden van de Larserweg richting het Natuurpark kunnen oversteken bij de Vogelweg en dan via de Zeebiesweg en het bos richting de Meerkoetenweg. Dit staat met borden aangegeven.  

Openbaar vervoer

Er zijn 2 buslijnen die gebruikmaken van de Larserweg: lijn 7 Wkc Kempenaar-Lelystad Airport (Arriva) en lijn 148 Lelystad-Harderwijk Connexxion. Tijdens een aantal fases rijden de bussen een alternatieve route of komen een aantal haltes te vervallen. Meer informatie hierover, vindt u in het infobulletin (pdf, 2,3 MB) en op de websites van Arriva en Connexxion.

Update 15 juli:

Er zijn twee wijzigingen ten opzichte van de informatie zoals u deze in het infobulletin ziet staan:

 • Lijn 148 van maandag 22 juli tot en met zaterdag 10 augustus (fase 4a/b): bushaltes Meerkoetenweg en Eendenweg van lijn 148 komen te vervallen. Voor busreizigers van en naar de Meerkoetenweg is halte Larserpoort het dichtstbijzijnde alternatief. Voor busreizigers Eedenweg is halte Vogelweg het alternatief. Bezoekers van het Aviodrome kunnen uitstappen bij Larserpoortweg of Vogelweg en vanaf daar gebruik maken van een taxi (zie aanwijzingen in bushokje). 

 • Lijn 148 en lijn 7 van maandag 12 tot en met donderdag 15 augustus: de bus maakt gebruik van de parallelweg (het Larserpad) en rijdt daarna via de Oostranddreef en Larserdreef. Dit levert enige minuten vertraging op.

Werkzaamheden

De Larserweg is toe aan groot onderhoud. Tijdens groot onderhoud wordt het asfalt vervangen, inclusief de ribbelstroken en glasbollen aan de zijkant van de rijbaan. Op een aantal locaties wordt de asfaltconstructie extra versterkt. Ook de verkeerslichten zijn aan vervanging toe. Afrit Lelystad vanuit de richting van Amsterdam krijgt een verbeterde inrichting.

Contact

Meer informatie

Heeft u een vraag over bovenstaande informatie? Neem dan contact op met de afdeling infrastructuur.

Download

Meer informatie over deze werkzaamheden vindt u in het infobulletin

pdf - 2.30 MB
Open de pdf