Groot onderhoud N702 Hogering/Buitenring

28 aug 2023 - 27 nov 2023

Wat we gaan doen

Waar

N702 Hogering en Buitenring te Almere.

Wanneer

  • Fase 4: In de weekenden van 6 tot en met 9 oktober en van 13 oktober tot en met 15 oktober 2023 werken we aan twee kruisingen op de Hogering en Buitenring. De werkzaamheden starten vanaf 20.00 uur en duren tot 6.00 uur in de ochtend. Er is dan beperkte toegang naar de kruising van de Buitenring - Grote Vaartweg/Polderdreef. Daarnaast is de kruising Hogering – Markerdreef vanaf de Markerkant volledig gesloten. De omleiding loopt via de Muziekdreef.
  • Fase 3: Vanaf zaterdag 23 september starten de werkzaamheden op de Hogering vanaf de Markerdreef naar de Buitenring tot de kruising Polderdreef/Grote Vaartweg. De weg is daarom van 23 september 20.00 uur tot zondag 24 september 6.00 uur in beide richtingen dicht. De Tussenring is dicht vanaf de Vrijheidsdreef tot en met de Hogering/Buitenring. 
  • Fase 2: Van zaterdag 9 september tot en met vrijdag 22 september werken we aan de volgende fase van de Hogering en Buitenring (N702). Daarin werken wij aan de Noordbaan van de Karperweg tot de Tussenring en aan de Zuidbaan vanaf de Tussenring tot voor de kruising Polderdreef/Grote Vaartweg.
  • Fase 1: dinsdag 29 augustus tot 11 september, daarna start fase 2. Daarin wordt gewerkt aan de noordbaan van de Karperweg tot de Tussenring en aan de zuidbaan vanaf de Tussenring tot voor de Polderdreef.

Hinder

De weg blijft zoveel mogelijk open, maar er zijn minder rijstroken beschikbaar. Daarnaast zijn gedeelten van de Hogering en de Buitenring 's nachts of in het weekend gesloten.

Reisinformatie

De weg blijft tijdens de werkzaamheden zoveel mogelijk open, maar er zijn minder rijbanen beschikbaar. Daarom kan het tijdens de spits extra druk zijn op de weg. Door voor of na de spits te vertrekken of een alternatieve route te nemen, kunnen verkeersdeelnemers de drukte vermijden. Daarnaast zijn gedeelten van de Hogering en de Buitenring 's nachts of in het weekend gesloten. De nacht- en weekendafsluiting kondigen wij van tevoren aan via www.flevowegen.nl/n702

Wegafsluiting zaterdagavond/nacht 23 september

Vanwege werkzaamheden aan de Hogering N702 is zaterdag 23 september vanaf 20.00 uur de weg tussen de Markerdreef en de Grote Vaartweg/Polderdreef afgesloten. De weg is zondag 24 september om 6.00 uur weer open. De omleiding staat op borden langs de weg aangegeven. Bezoekers van het stadion Almere City adviseren wij om via de A6 en de Tussenring te rijden. Na de wedstrijd is het alleen mogelijk om via de Tussenring in zuidelijke richting te rijden.

Industrieterrein de Vaart 

We adviseren verkeer dat van Amsterdam naar industrieterrein de Vaart (en andersom) gaat de volgende routes te nemen:

  • Tijdens de werkzaamheden tussen de Grasweg en de Tussenring gebruik maken van de A6 en de Tussenring.
  • Tijdens de werkzaamheden tussen de Tussenring en de Polderdreef/Grote Vaartweg gebruik maken van de A6 en de Buitenring.

Werkzaamheden

De werkzaamheden maken onderdeel uit van het groot onderhoud tussen de kruising van de Grasweg en de kruising Polderdreef - Grote Vaartweg. De tussen- en deklagen asfalt en de geleiderails worden vervangen. Daarnaast wordt het beton van bruggen en viaducten hersteld en de voegen vervangen. Ook zijn er voorbereidende werkzaamheden bij de aansluiting van de Tussenring op de Hogering. De verwachting is dat het werk op 27 november klaar is.