Je hebt verschillende mogelijkheden om jouw reiskosten woon-werkverkeer (deels) vergoed te krijgen. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een persoonlijke OV-kaart te ontvangen. Daarmee worden jouw reiskosten met het openbaar vervoer volledig vergoed. Kom je met eigen vervoer (bijvoorbeeld een auto) dan krijg je een maandelijkse vergoeding.

Fietsbijdrage

Medewerkers die in de standplaats woonachtig zijn, krijgen geen reiskostenvergoeding, maar kunnen gebruik maken van een fietsbijdrage, waarmee zij een keer in de vijf jaar een fiets kunnen aanschaffen voor maximaal € 749,-.

Dienstreizen

Voor de dienstreizen maak je gebruik van het openbaar vervoer. Als je met openbaar vervoer komt, kun je hiervoor een NS-Businesskaart aanvragen. Met de persoonlijke NS-Businesskaart krijg je de kosten volledig vergoed. Heb je een NS-Businesskaart voor woon-werkverkeer dan hoef je deze niet meer aan te vragen. Is de plaats van je bestemming moeilijk bereikbaar met het OV, dan kun je na overleg met je leidinggevende gebruikmaken van je eigen auto. Je ontvangt hiervoor een vergoeding van € 0,37 per kilometer, waarvan € 0,19 onbelast.