Regiotaxi Flevoland

Regiotaxi Flevoland is openbaar (regionaal) vervoer voor iedereen. Met Regiotaxi Flevoland kunt u reizen vanuit of naar de gemeenten Noordoostpolder, Dronten, Zeewolde en Lelystad.

Van deur tot deur

Het startpunt of eindpunt van uw rit moet altijd in één van de deelnemende gemeenten liggen. In Lelystad is de regiotaxi alleen bestemd voor reizigers met een Wmo-vervoerspas. De regiotaxi rijdt van deur tot deur. U hoeft dus niet bij een halte te wachten.

Samen met andere passagiers

De Regiotaxi Flevoland rijdt elke dag van de week van 6.00 uur ’s morgens tot 0.30 uur ’s nachts. U deelt de taxibus met andere passagiers, daardoor bent u soms iets langer onderweg. U kunt een Regiotaxi reserveren via telefoonnummer 0900 - 222 88 77.

Tijdelijke oplossing bij geen vervoer via RRReis

De Regiotaxi biedt een tijdelijke oplossing voor speciale groepen mensen. Denk aan leerlingen in het bijzonder onderwijs, ouderen en mensen met een lichamelijke of lichtelijke mentale beperking. Mensen die gebruik maken van het busvervoer en geen ander alternatief hebben (zoals een auto, carpoolen, fiets, het reizen op een ander moment), kunnen tot 14 april zonder extra kosten gebruik maken de Regiotaxi.

Het gebruik van de Regiotaxi is een tijdelijke oplossing en is alleen bedoeld voor mensen die echt geen andere mogelijkheid hebben om te reizen. Lukt het betalen met contant geld of pinpas in de Regiotaxi om praktische reden niet? Dan kunt u hierover telefonisch contact opnemen met de provincie Flevoland op telefoonnummer 0320-265 265. Samen met u zoeken we naar een oplossing.

De Regiotaxi heeft een beperkte capaciteit. Het lukt daarom niet om buslijnen waar tientallen leerlingen gebruik van maken te vervangen. Vanaf 14 april rijdt busvervoerder RRReis een nieuwe en verbeterde dienstregeling. Via de reisplanner is dan vooraf zichtbaar welke ritten er rijden.