Airportkrant nr. 6 valt op elke Flevolandse deurmat

30 jul 2020

Dinsdag 4 en woensdag 5 augustus 2020 verschijnt de 6de editie van de Lelystad Airportkrant. Lelystad Airport, provincie Flevoland en gemeente Lelystad geven deze krant uit om inwoners van Flevoland te informeren over de ontwikkeling van deze luchthaven van de toekomst en de kansen die dat biedt voor de omgeving. De krant wordt huis-aan-huis in heel Flevoland verspreid: in sommige gemeenten op dinsdag en in andere op woensdag. Een greep uit de inhoud:

Luchtvaart en Lelystad Airport door de ogen van twee directeuren

De krant begint met een column van Dick Benschop, directeur van Schiphol, met zijn visie op de toekomst van de luchtvaart. Daarna kun je kennismaken met de nieuwe directrice van Lelystad Airport, Wilma van Dijk. Zij deelt haar verbintenis met de luchtvaart en Lelystad Airport in het bijzonder.

Oog voor de leefomgeving

Vanuit verschillende invalshoeken is er in de krant aandacht voor de nodige balans tussen luchtvaart en leefomgeving. Lelystad Airport (LA) en haar omgevingspartners willen daar een belangrijke rol in spelen. Omdat dat kan in het gebied, omdat de wil er is en omdat het moet. Lees maar eens over:

  • de duurzame waterketen op Lelystad Airport Businesspark
  • het geluidinformatienetwerk van Flevoland: meten is weten, en weet wat je meet
  • de duurzame aspecten van de aanleg van de nieuwe verbindingsweg naar de A6
  • de kansen die studenten van Windesheim en technasia zien voor duurzaamheid rond LA
  • zonne-initiatieven en toekomstbestendige luchthavenomgeving

Waar staat de besluitvorming over opening van Lelystad Airport?

De koers ligt op openstelling van de luchthaven in november 2021. Alles is er klaar voor. Aan alle voorwaarden is voldaan en voor de ‘stikstofhobbel’ is een oplossing in zicht. Burgemeester Ina Adema, wethouder Janneke Sparreboom en gedeputeerde Jan de Reus vertellen over de stand van zaken rond de besluitvorming. Dat de luchthaven opengaat in november 2021 is volgens hen een feit.

Extra exemplaren

De Airportkrant heeft een oplage van 190.000 exemplaren. Voor wie de krant niet heeft ontvangen: een digitale versie staat op op uitbreidinglelystadairport.nl/airportkrant. Papieren exemplaren zijn beperkt verkrijgbaar bij het Luchthavengebouw op Lelystad Airport, bij de receptie van het provinciehuis en bij de infobalie van stadhuis Lelystad.

Omslag van de Airportkrant