N702 Vooraankondiging wegwerkzaamheden Buitenring 2023

Voor een toekomstbestendige wegennet in Flevoland gaat de provincie komend voorjaar de rotonde Stripheldenweg ombouwen naar een turborotonde. Voor de ombouw van de rotonde Stripheldenweg is het nodig dat de Buitenring (N702) volledig afgesloten wordt voor het verkeer tussen de rotonde op- en afrit A6 en de rotonde Oostvaardersbosplaat.

De wegen tussen de rotonde vlak bij het Natuurbelevingscentrum De Oostvaarders (bij hectometerpaal 13,5) en de brug over Lage Vaart (bij hectometerpaal 16,5) worden opnieuw geasfalteerd in 2023. De huidige rijbaanbreedte van 7,30 meter wordt verbreed naar 7,75 meter, zodat de rijbaan veiliger wordt voor het verkeer. De extra 0,45 meter wegbreedte draagt bij aan een vlottere en veiliger doorstroming van het verkeer.

Doorstroming Almere

De doorstroming op de ringen van Almere 2030 is in 2021 onderzocht. Daaruit kwam naar voren dat het kruispunt van de Buitenring met de Stripheldenweg meer verkeer moet aankunnen. Vooral de toename van het verkeer op de Buitenring over de rotonde zorgt voor dreigt voor filevorming te zorgen. Vandaar dat dit kruispunt wordt omgebouwd naar een turborotonde door in beide richtingen over de rotonde een extra rijstrook aan te leggen. De ombouw van de nieuwe turborotonde wordt uitgevoerd in beton. Door de aanlegtijd en de uithardingstijd van de gebruikte materialen zal de rotonde ca. 8 weken in 2023 worden afgesloten. In deze 8 weken durende afsluiting gaan we ook de noordelijke baan van de Buitenring aanpakken zodat de bouwperiode zo efficiënt mogelijk wordt benut.