N702 Hogering - Boterweg

16 sep 2022 - 3 okt 2022

Wat we gaan doen

Op vrijdag 16 september start een nieuwe fase in het werk aan de Hogering. Het kruispunt Botterweg (Pampusdreef) en de wisselbaan naar de A6 zijn dicht tot en met 3 oktober.

Waar

De Hogering richting Noorderplassen naar kruispunt Botterweg (en omgekeerd). 

Wanneer

Vrijdag 16 september 2022 tot en met 3 oktober 2022.

Hinder

Omleidingsroute.

Reisinformatie

Het verkeer op de Hogering richting Noorderplassen kan vanaf 16 september niet meer naar de Botterweg (en omgekeerd). Dit komt doordat het verkeer door de tunnelbak rijdt en de op- en afrit Botterweg nog niet is gebouwd. Alleen de routes Noorderplassen-Botterweg en Botterweg-A6 zijn vanaf dan nog mogelijk. Deze situatie duurt ruim een maand waarna het kruispunt helemaal dicht gaat en deze twee laatste routes dus ook niet meer mogelijk zijn.

Werkzaamheden

Tijdens deze nieuwe fase worden verschillende werkzaamheden uitgevoerd. Tussen de A6 en de Literatuurwijk wordt in beide richtingen de derde rijstrook aangelegd, inclusief de aanleg van waterafvoer en riolering, bewegwijzering, geleiderails en verlichting. Ook wordt de toerit Audioweg omgebouwd tot parallelbaan richting de Literatuurwijk. Aan het einde van deze fase moet de Hogering nogmaals dicht. Van vrijdagavond 30 september tot en met maandagmorgen 3 oktober is de Hogering in beide richtingen gesloten.

De komende maanden verandert de verkeerssituatie op de Hogering en de verschillende kruispunten iedere twee weken. Het werk duurt nog tot 1 februari 2023 wanneer de vernieuwde Hogering volledig opengaat voor het verkeer.