Het voedselsysteem in woelige tijden

22 okt 2020

Op 29 oktober 2020 presenteert Flevo Campus tijdens een online meet-up de essaybundel Over eten: het voedselsysteem in woelige tijden. Een bundel over de effecten van de coronacrisis op het voedselsysteem én over mogelijkheden voor de toekomst.

Onvoorziene kansen

In Over eten: het voedselsysteem in woelige tijden onderzoeken 7 auteurs in 8 essays hoe de coronacrisis ons voedselsysteem aan het wankelen bracht, welke zwaktes er werden blootgelegd. Maar ook welke onvoorziene kansen de crisis biedt voor de toekomst. In het slotstuk van de bundel wordt een genuanceerd, gedurfd en optimistisch perspectief geboden op het voedselsysteem van de toekomst. Meer informatie over de essaybundel en hoe te bestellen staat op de website van Flevo Campus.

Meet-up in Pakhuis de Zwijger

De essaybundel wordt officieel ten doop gehouden tijdens een Flevo Campus meet-up in Pakhuis de Zwijger Amsterdam, op donderdag 29 oktober 2020. Vanwege de geldende coronamaatregelen zal dit evenement online worden uitgezonden. In het programma schuiven Evelien de Olde, mede-auteur van de WUR-toekomstvisie, Annechien ten Have, boerin Hamletz, en Hidde Boersma aan. Martine Kamsma modereert de avond. Meer informatie vindt u op de website van Pakhuis de Zwijger.

Over Flevo Campus

Over eten: het voedselsysteem in woelige tijden is de 3e essaybundel die op initiatief van Flevo Campus wordt gepubliceerd. Flevo Campus laat in de praktijk zien hoe stedelijke voedselvoorziening in slimme combinatie met vernieuwingen in de landbouw leidt tot gezonde burgers en een beter leefklimaat in steden. De campus is een samenwerkingsverband tussen Aeres Hogeschool, Wageningen University & Research, gemeente Almere en provincie Flevoland.