N307 Hanzeweg

Wat we gaan doen

Waar

N307 Hanzeweg tussen de ovonde met de Biddingringweg en Roggebot.

Wanneer

Maandag 29 april 2019 tot en met vrijdag 17 mei 2019.

Hinder

Omleidingsroute

Reisinformatie

Wegverkeer

De Hanzeweg is dicht tussen Dronten en Roggebot. De ovonde met de Biddingringweg is open; aan de Roggebotse zijde is de rotonde met de Drontermeerdijk open en ook Restaurant-Cafetaria Roggebot-House is nog bereikbaar.

Omleidingsroute

De algemene omleidingsroute loopt via de Drontermeerdijk, Elburgerweg en Biddingring weg (N306, N309 en N305) (en omgekeerd).

Verkeer Hanzeweg 10 t/m 22 en Reveweg

Bestemmingsverkeer voor Hanzeweg 10 t/m 22 rijdt vanuit Dronten de zuidelijke parallelweg op. Bestemmingsverkeer voor de Reveweg kan bij Roggebot (Drontermeerdijk) de zuidelijke parallelweg op. De adressen aan de Hanzeweg zijn alleen bereikbaar vanuit de richting Dronten; de Reveweg alleen vanuit de richting Roggebot. Verkeersregelaars zien hierop toe.

Kruisingen Hanzeweg

De kruisingen met de Ketelweg/Hondweg en Roggebotweg/Oudebosweg zijn maximaal drie dagen afgesloten voor het verkeer. Hiermee blijft de noord-zuidroute voor bewoners zo veel mogelijk geopend. Daarbij is de kruising met de Roggebotweg/Oudebosweg tot en met zondag 5 mei aanstaande in elk geval geopend, in verband met de Tulpenroute. De exacte data waarop de kruisingen dicht zijn, worden voorafgaand aan de afsluiting aangekondigd door borden ter plaatse.

Verkeer Ketelweg en Roggebotweg

Bestemmingsverkeer voor de Ketelweg en Roggebotweg kan vanuit Dronten via de Colijnweg en Vossemeerdijk; vanuit Kampen rijdt het verkeer via de Vossemeerdijk.

Verkeer Hondweg en Oudebosweg

Bestemmingsverkeer voor de Hondweg en Oudebosweg rijdt vanuit Dronten via de Biddingringweg en Elburgerweg; vanuit Kampen loopt de omleidingsroute via de Drontermeerdijk en Elburgerweg.

(Brom)fietsers

Tussen de Biddingringweg en Ketelweg is het fietspad gescheiden van de parallelweg. Op het traject tussen de Ketelweg en Roggebot delen de (brom)fietsers de parallelweg met het langzame verkeer zoals landbouwverkeer. Het openbaar vervoer en de hulpdiensten maken tijdelijk ook gebruik van de parallelweg. Als alternatief kunnen (brom)fietsers gebruik maken van het fietspad, gelegen aan de noordzijde van de Hanzeweg.

Openbaar vervoer

Bus 143 (Dronten-Kampen) maakt gebruik van de parallelweg en kan dus haar reguliere route blijven rijden. De haltes worden tijdelijk verplaatst naar de parallelweg.

Langzaam verkeer

De parallelweg langs de Hanzeweg blijft beschikbaar voor langzaam verkeer. De kruisingen met de Ketelweg/Hondweg en Roggebotweg/ Oudebosweg zijn maximaal drie dagen dicht. Deze afsluitingen worden van te voren kenbaar gemaakt door vooraankondigingsborden.

Werkzaamheden

Het asfalt op de Hanzeweg is toe aan vernieuwing. Tegelijkertijd pakken we ook andere zaken aan:

  • De bovenste asfaltlaag (deklaag) wordt verwijderd en opnieuw aangebracht. Daarna komt er nieuwe belijning op de weg.
  • Naast de rijbaan worden grasbetonstenen aangebracht.
  • De verkeerslichten zijn verouderd en worden, inclusief de lussen in de weg, vervangen.

Meer informatie

Heeft u een vraag over de bovenstaande informatie? Neem dan contact op met de afdeling infrastructuur via telefoonnummer 0320 - 265 566 of stuur een e-mail naar werkaandeweg @flevoland.nl .

Flevowegen

Kijk op www.flevowegen.nl voor meldingen over provinciale werkzaamheden, actuele omleidingen en nieuws over infrastructurele projecten. Ook kunt u zich hier aanmelden voor onze SMS-waarschuwingsdienst . Hiermee wordt u op de hoogte gehouden van alle werkzaamheden en calamiteiten op de door u geselecteerde provinciale wegen.

Twitter

Volg onze Twitteraccounts @FlevoWegen en @FlevoVaarwegen voor alle actuele informatie over werkzaamheden en calamiteiten.