N711 fietspad Dronterringweg

3 apr 2023 - 9 jun 2023

Op 3 april 2023 start provincie Flevoland met onderhoudswerkzaamheden aan het fietspad langs de N711 Dronterringweg. We verbreden het fietspad en vervangen het asfalt voor duurzaam beton. Ook komt er een nieuwe brugleuning langs het fietspad om de veiligheid te verhogen. De nieuwe leuning bevestigen we aan de zijkant van het brugdek (in plaats van op het brugdek). Hierdoor ontstaat er meer ruimte tussen de geleiderail en de brugleuning. Ook maken we de hellingen naar en van de brug over de Lage vaart minder steil en wordt een duidelijkere markering aangebracht in de as van het fietspad.  

Waar

Dronterringweg N711 fietspad.

Wanneer

3 april 2023 tot en met 9 juni 2023.

Hinder

Het fietspad is afgesloten van maandag 3 april tot en met vrijdag 9 juni. De werkzaamheden vinden plaats in twee fases. Voor (brom)fietsers is er een omleiding ingesteld. Om de aan- en afvoer van materialen goed en veilig te laten gebeuren, worden er naast de afsluitingen en genoemde omleidingen voor het fietsverkeer, ook verkeersmaatregelen getroffen op de Dronterringweg. Van 3 tot 26 april wordt de Dronterringweg tussen de rotonde Rivierendreef en de rotonde de Noord; een aantal dagen afgesloten van 7.00 tot 16.00 uur. Het verkeer wordt dan omgeleid via de N307 Overijsselseweg. Tussen de Elandweg en de rotonde Rivierendreef wordt een snelheidsbeperking van 50 km/uur ingesteld en dient het verkeer rekening te houden met in- en uitvoegend werkverkeer.

Van maandag 8 t/m vrijdag 12 mei is één rijstrook van de Dronterringweg (tussen hectometerpaal 6.500 en 6.800) tussen 7.00 – 16.30 uur afgezet voor het verkeer. Dit is om de aan- en afvoer van materialen en de uitvoering van de werkzaamheden goed en veilig te laten verlopen. Verkeersregelaars leiden het verkeer om en om over de andere rijstrook. Het verkeer tussen Swifterbant en Dronten moet in deze week daarom rekening houden met extra reistijd.

Reisinformatie

  • Fase 1: 3 april t/m 24 april
  • Fase 2: 24 april t/m 9 juni