Nijkerkerweg

23 aug 2021 - 25 sep 2021

Omleiding Nijkerkerweg/Gooiseweg tijdens werkzaamheden in augustus en september

Wat we gaan doen

Waar

N301 Nijkerkerweg tussen de rotonde met de N305 Gooiseweg en de N705 Spiekweg

Wanneer

Maandag 23 augustus 2021 tot en met maandag 13 september 2021 06.00 uur 

Hinder

Omleidingsroute en extra reistijd

Reisinformatie

Verkeer komend uit Nijkerk naar Almere, Hilversum (A27) of vakantiepark de Eemhof rijdt om via  de A28/A1/A27 of via de N704 Slingerweg, Eemmeerdijk en Gooimeerdijk-Oost (en omgekeerd). Verkeer komend uit Nijkerk naar Zeewolde/Harderwijk rijdt om via de N301 Nijkerkerweg en N705 Spiekweg (en omgekeerd). Verkeer tussen Almere en Zeewolde kan over de N305 Gooiseweg rijden. Ter hoogte van de rotonde met de N301 Nijkerkerweg rijdt het verkeer over de noordelijke rijbaan en is er één rijstrook per richting beschikbaar en kan het verkeer alleen rechtdoor. 

Nijkerkerpad

Om sluipverkeer te weren is het in deze periode niet mogelijk vanaf de Gooiseweg het Nijkerkerpad te bereiken. Ook wordt het Nijkerkerpad bij de rotonde Spiekweg afgesloten voor doorgaand verkeer. Alleen bestemmingsverkeer kan gebruik maken van het Nijkerkerpad. Een verkeersregelaar houdt het onbestemde verkeer tegen.

Werkzaamheden

Op dit moment wordt het laatste deel van de Gooiseweg verdubbeld. Tussen de kruising met de Gooimeerdijk-Oost en de Nijkerkerweg liggen straks gescheiden rijbanen met twee rijstroken per richting. Tijdens de afsluiting wordt het kruispunt bij de Nijkerkerweg aangepast op de nieuwe situatie. De rotonde maakt plaats voor een kruispunt. Intelligente verkeerslichten zorgen dat het verkeer vlot en veilig kan doorstromen. Ook komt er bij dit kruispunt een vrije baan, zonder verkeerslicht, om rechtsaf te slaan van Almere naar Nijkerk. Zo’n vrije baan komt er ook om van Nijkerk naar Zeewolde te gaan. Meer informatie over het project baanverdubbeling Gooiseweg fase 3 leest u op de dossierpagina of door de informatiebrief hieronder te downloaden.  

Na 13 september

Na drie weken wordt de noordbaan van de rotonde aangepast op de nieuwe situatie. Verkeer van Nijkerk naar Almere rijdt dan nog steeds om via de A28/A1/A27 of N704 Slingerweg, Eemmeerdijk en Gooimeerdijk-Oost. Verkeer van Almere naar Nijkerk kan wel via de N305 Gooiseweg. Verkeer van Zeewolde naar Nijkerk rijdt om via de N705 Spiekweg. Verkeer van Nijkerk naar Zeewolde kan wel via de N301Nijkerkerweg en N305 Gooiseweg.Zaterdag 25 september zijn alle werkzaamhedenvoor de verdubbeling Gooiseweg gereed.

Open de informatiebrief N305 Gooiseweg augustus 2021

pdf - 1.50 MB
Open de pdf