Oldebroekerweg

9 sep 2019 - 26 okt 2019

Wat we gaan doen

Waar

N709 Oldebroekerweg tussen de rotonde met de Baan tot vóór de bocht met de Olsterweg

Wanneer

Maandag 9 september 2019 tot en met zaterdag 26 oktober 2019

Hinder

Omleidingsroute

Reisinformatie

Tijdens de werkzaamheden is de N709 Oldebroekerweg afgesloten tussen de rotonde met de Baan en de kruising met de Olsterweg. De rotonde met de Baan blijft open evenals de kruising met de Olsterweg.

Omleidingsroute tussen Biddinghuizen en Elburg

De omleidingsroute voor het doorgaande verkeer tussen Biddinghuizen en Elburg loopt via de N708 Bremerbergweg en de N306 Spijkweg. Dit is circa 4 kilometer en 5 minuten omrijden.

Omleidingskaart

Alikruikweg dicht

Om sluipverkeer tegen te gaan, gaat de Alikruikweg dicht voor doorgaand verkeer. Alleen bestemmingsverkeer zoals bewoners en leveranciers zijn hier toegestaan tijdens de werkzaamheden. Verkeersregelaars zien hierop toe.

Omleidingsroute tussen Biddinghuizen en Kampen

Verkeer van Biddinghuizen naar Kampen kan kiezen voor de route via de N305 Biddingringweg en N307 Hanzeweg (en omgekeerd). Deze route is qua tijd en kilometers in de basis gelijk aan de route via de N709 Oldebroekerweg en de N306 Drontermeerdijk.

Fietspad

Het fietspad langs de Oldebroekerweg blijft tijdens de werkzaamheden open. Het kan zijn dat - tijdens het opnieuw aanleggen van de inritten van de woningen aan fietspadzijde - (brom)fietsers ter plaatse moeten afstappen en lopen

Werkzaamheden

Tijdens de werkzaamheden wordt het asfalt vernieuwd. De weg wordt verbreed naar 7,30 meter. De extra ruimte die dit geeft wordt gebruikt om naast de kantstreep (buiten de rijstrook) ribbelstroken en glasbollen aan te brengen. Dit verhoogt de veiligheid op de weg: het geeft bestuurders extra ruimte om terug te sturen wanneer ze per ongeluk over de kantstreep terecht komen. Het plateau dat zich tussen Oldebroekerweg 12 en 14 bevindt wordt tijdens de werkzaamheden opnieuw aangelegd.