1 jaar Nationaal Park Nieuw Land: beleef het mee op 6 oktober 2019

11 sep 2019

Nationaal Park Nieuw Land bestaat één jaar. Op 1 oktober 2018 kregen de natuurgebieden Oostvaardersplassen, Lepelaarplassen, Marker Wadden en het Markermeer samen de status van Nationaal Park. In de tussentijd is er veel gebeurd maar er is ook nog veel te doen. Op zondag 6 oktober 2019 organiseren we ter gelegenheid van het éénjarig bestaan van Nieuw Land een aantal speciale activiteiten. Daarvoor nodigen we u graag uit. Neem een kijkje achter de schermen en beleef samen met ons wat Nieuw Land voor u kan betekenen.

Activiteiten

De partners van Nationaal Park Nieuw Land bieden diverse activiteiten aan. Ga bijvoorbeeld op fiets- en kanoexcursie in het Hollandse Hout in Lelystad, terwijl de boswachter van Staatsbosbeheer vertelt over de plannen in dit poortgebied van het Nationaal Park. Ontdek onder begeleiding van waterschap Zuiderzeeland een cultuurhistorische parel bij de entree van het Nationaal Park: de lage Knarsluis op de Knardijk. Ga met de kinderen op avontuur in het Wilgenbos van Het Flevo-Landschap in Almere. Of neem ze mee op volgelsafari aan de Almeerse kant van de Oostvaardersplassen. Kijk voor alle activiteiten op de website van Nationaal Park Nieuw Land.

Nog meer te beleven in de toekomst

De komende jaren wordt Nieuw Land steeds toegankelijker gemaakt voor bezoekers. Aan zowel de kant van Almere als Lelystad worden poortgebieden ingericht. Zodat u straks makkelijk per fiets, kano, te voet of met een elektrische jeep het gebied kunt ontdekken. De kilometerslange dijken: de Oostvaardersdijk langs het Markermeer, de Houtribdijk dwars door het meer heen en de Knardijk – worden de uitzichtpunten van Nieuw Land. Hier kunt u genieten van het unieke landschap en vogels spotten in een vogelparadijs van internationale betekenis.