Eet als een pionier tijdens de Flevolandse Restaurantweken

24 sep 2019

De restaurantweken zijn begonnen! Vanaf 23 september tot 13 oktober 2019 kunt u in Flevoland eten als een pionier, met 80 procent groen op het bord. 12 restaurants bereiden hun heerlijkste pionierdis. U kunt de gerechten proeven in 3 restaurants in Almere, 6 in Lelystad, 2 in Biddinghuizen en 2 restaurants in Emmeloord. Alle deelnemers vindt u op onze dossierpagina.

Proef, stem en win

U kunt de gerechten proeven en online stemmen op uw favoriete gerecht. Daarbij maakt u kans op een dinerbon ter waarde van 100 euro bij het winnende restaurant. De (aspirant-)kok met de meeste stemmen mag, samen met 7 andere koks, deelnemen aan de finale cook-off op 16 oktober 2019. De winnende kok krijgt de kans om tijdens de Floriade zijn of haar pionierisdis aan een internationale publiek te laten proeven. Ook ontvangt hij of zij een uitgebreid prijzenpakket met een dag meelopen met masterchef Luc Kusters van Bolenius Restaurant op de Amsterdamse Zuidas. Met als afsluiting van de dag een diner en overnachting in Hotel QO in Amsterdam.

Growing Green Proteins

De challenge is onderdeel van de proeftuin growing green proteins. Een proeftuin die de economische kansen én de uitdagingen van de eiwittransitie onderzoekt. Op de Floriade Expo 2022 presenteren we de pilots in ons Innovatiepaviljoen. De proeftuin is onderdeel van de Agro Innovatiemotor van Landbouw Meerdere Smaken.