Gedeputeerde Harold Hofstra ontvangt Provincie Cup

19 nov 2020

Hoewel het de laatste maanden erg stil is in het provinciehuis aan de Visarenddreef in Lelystad, was er deze week heel even volop bedrijvigheid toen de jonge dansers van Dansstudio Yvette uit Almere op bezoek kwamen. In het provinciehuis mocht gedeputeerde Harold Hofstra als portefeuillehouder Sport de Provincie Cup van de Soneo Dance Challenge in ontvangst nemen

De best dansende provincie

De afgelopen jaren ging de prijs voor best dansende provincie naar Groningen, maar Flevoland wist dankzij de dansers van Dansstudio Yvette en DD Dancestudio uit Lelystad de noordelijke hegemonie te doorbreken. ’s Lands jongste provincie wist met een totaal van 178,9 punten alle andere provincies achter zich te laten. Eind september werd in Steenwijk de landelijke finale van de Soneo Dance gehouden. Er kwamen tachtig teams uit in de  categorieën streetdance/hiphop, showdance, modern, jazz, freestyle en cheerdance. Vanwege corona was de landelijke finale uitgesteld, maar na de zomervakantie konden teams toch hun danssportseizoen nog afsluiten met deelname aan het officiële Nederlandse Kampioenschap.

Gedeputeerde enthousiast over echte kampioenen

Gedeputeerde Harold Hofstra nam vol trots de prijs uit handen van Theo Dragt, secretaris-generaal van de dansbond, in ontvangst. De bijbehorende cup is sinds deze week te bewonderen in het provinciehuis. "Ik heb een ontzettend leuk gesprek gehad met een stel enthousiaste meiden die ontzettend goed kunnen dansen en zich een jaar lang echte kampioenen mogen noemen."