Lelyprijs 2020 uitgereikt aan het Apollo Ensemble

12 jun 2020

Uitreiking Lelyprijs 2020

Marion Boshuizen en Thomas Oltheten, oprichters van het Apollo Ensemble, zijn samen met alle vrijwilligers uitgeroepen tot de winnaars van de Lelyprijs 2020 van het Prins Bernhard Cultuurfonds Flevoland. Vanwege het coronavirus kon de feestelijke uitreiking op 26 maart 2020 niet doorgaan. Daarom is er een bijzonder initiatief bedacht dat recht doet aan de winnaars en past in deze bijzondere tijd.

Uniek concert

In samenwerking met het Prins Bernhard Cultuurfonds en Omroep Flevoland heeft het Apollo Ensemble op 11 juni 2020 een uniek concert opgenomen in de Statenzaal van het Provinciehuis in Lelystad. Tijdens dit concert zijn het Cantate BWV 42 “Am Abend aber desselbigen Sabbaths” van J.S. Bach en delen uit het oratorium “Esther” van G.F. Händel ten uitvoering gebracht. Na afloop van het concert kreeg het Apollo Ensemble de Lelyprijs 2020 uitgereikt door commissaris van de Koning in Flevoland, Leen Verbeek. Het bijzondere en eenmalige concert is te zien op Omroep Flevoland op zondag 14 juni 2020 om 09.00 uur, 11.00 uur, 13.00 uur en 20.00 uur.

Kameleon

Het Apollo Ensemble is hecht verankerd in Flevoland, maar beschouwt de hele wereld als zijn speeltoneel. Het Apollo Ensemble is als een kameleon. De ene keer een barokorkest, een volgende keer gerust een duo, trio of septet. Maar welke gedaante het ensemble ook aanneemt, deze musici zullen altijd worden gedreven door een gemeenschappelijke passie.  

De Lelyprijs

De Lelyprijs wordt sinds 1996 uitgereikt door het Prins Bernhard Cultuurfonds Flevoland aan personen of verenigingen die zich onverplicht en buiten de beroepensfeer voor langere tijd hebben ingezet voor cultuur of natuur in Flevoland. De prijs bestaat uit een geldbedrag van 5000 euro en een kunstwerk getiteld ‘Geven’ van de Flevolandse kunstenaar Siemen Bolhuis.