MKB-lab Windesheim open voor ondernemers

15 nov 2019

Gedeputeerde Jan-Nico Appelman heeft op 14 november 2019 in Hogeschool Windesheim Almere het MKB-lab geopend. In het lab komt innovatie en durf vanuit bedrijven samen met het enthousiasme en de frisse blik van studenten.

Groeisprong

De Flevolandse economie laat gezonde cijfers zien. De midden- en kleinbedrijven spelen een centrale rol in de groei. Ze worden echter geconfronteerd met telkens nieuwe uitdagingen. Het MKB-Lab is er voor ondernemers die met een vraagstuk zitten of kansen voor groei zien maar niet precies weten hoe ze aan de slag moeten.

Co-makership 

Bedrijven kunnen via een zogenaamde co-makership samenwerken met studenten om concrete problemen op te lossen. Op deze manier wordt er meerwaarde gecreëerd voor ondernemingen en doen studenten waardevolle ervaringen op. De opdracht kan betrekking hebben op onderwerpen in domeinen zoals marketing, personeel, organisatie en financiën.

Talent behouden voor de regio 

Provincie Flevoland ondersteunt het initiatief van de Hogeschool Windesheim omdat het de economie en het onderwijs in de regio versterkt. Daarnaast kunnen studenten kennismaken met Flevolandse bedrijven en zo hun talent inzetten binnen de regio.