OV-ambassadeurs op Urk

18 mei 2020 - 15 jun 2020

Speciaal voor senioren organiseren OV-ambassadeurs een gratis inloopspreekuur.

Wanneer: 18 mei en 15 juni 2020
Tijdstip: van 14.00 tot 15.30 uur
Waar: FlevoMeer Bibliotheek, Singel 9B op Urk

Proefreis

Tijdens de proefreis laten OV-ambassadeurs senioren oefenen met het reizen met bus en trein. Op de stations krijgt u duidelijk uitgelegd hoe u kunt in- en uitchecken met uw OV-chipkaart bij verschillende vervoerders en hoe de kaartautomaat werkt. Ook kunt u oefenen met het laden van reissaldo en het ophalen van verschillende producten, zoals een keuzedag en meereiskorting. Er wordt op eigen kosten gereisd. Neem daarom uw geldige OV-chipkaart mee, of koop tijdens de proefreis uw kaartje. Na aanmelding wordt u geïnformeerd over het exacte tijdstip en opstapplaats. Aanmelden kan via ervaarhetov.nl/proefreis of door te bellen met 038 - 454 0130.

Over de OV-ambassadeurs

OV-ambassadeurs beantwoorden tijdens het maandelijkse inloopspreekuur veel gestelde vragen over reizen met bus en trein. Dit zijn ervaren OV-reizigers die vrijwillig leeftijdsgenoten op weg helpen. Met duidelijk informatiemateriaal krijgen senioren uitleg over de OV-chipkaart, tarieven en abonnementen, het plannen van een reis en in- en uitchecken bij diverse vervoerders. Ook geven zij informatie over het deelnemen aan een proefreis. Belangstellenden mogen kosteloos en vrijblijvend binnenlopen.

Meer informatie

De provincies Overijssel, Flevoland en Gelderland vinden het belangrijk dat senioren zo lang mogelijk zelfstandig kunnen reizen. Daarom maken zij het mogelijk dat OV-ambassadeurs gedurende het gehele jaar activiteiten organiseren in diverse gemeenten. Naast inloopspreekuren organiseren zij ook informatiebijeenkomsten en proefreizen. Kijk op ervaarhetov.nl. Voor meer informatie en een overzicht van alle activiteiten. Bij vragen kunt u bellen met 038 - 4540130, of een e-mail sturen naar ov-ambassadeur@ervaarhetov.nl.

Een OV-ambassadeur helpt een oudere bij het kopen van een kaartje

Een OV-ambassadeur geeft uitleg aan twee senioren