Floriade voor inwoners

Dat Floriade Expo 2022 in Flevoland is, kun je zien aan de vlaggen en borden die op verschillende plekken in Flevoland geplaatst zijn. Onder de slogan ‘green vibes’ ontwikkelt Visit Flevoland een inwonerscampagne gericht op stimuleren bezoek aan Floriade, maar ook om te laten zien hoe inwoners en bedrijven zich nu al inzetten voor de groene stad van de toekomst. Met een verhalencampagne  en een magazine dat in Flevoland verspreid wordt, worden Flevolanders geïnspireerd.

Floriade Pas

Om volop te genieten van alles wat Floriade Expo te bieden heeft, heeft provincie Flevoland het mogelijk gemaakt dat naast de inwoners van Almere ook de andere inwoners van Flevoland met korting een Floriade Pas kunnen kopen via de website van Floriade.

Scholieren

Speciaal voor scholieren ontwikkelt Visit Flevoland een wedstrijd ‘ontwerp je eigen tulp'. En zal een foodtruck scholen bezoeken waarbij duurzaam en gezond eten centraal staan.

Aandacht voor Flevoland

Een aantal Flevolandse deelnemers worden ondersteund bij hun presentatie op de Expo. Een mooi voorbeeld is de Almeerse Wolunie. En op het eiland Utopia ondersteunen wij een aantal projecten rondom agroforestry waarbij ook de relatie gemaakt wordt met nieuwe natuur in Flevoland. Samen met een paar tuinontwerpers van naam en faam en jonge talenten is het Instagrammable Flower Arts Project tot stand gekomen. Op Floriade ontwerpen zij plekken die uitnodigen om selfies te maken.