Floriade voor ondernemers

Floriade Expo 2022 biedt volop kansen voor ondernemers, maar het verzilveren van deze kansen gaat niet vanzelf. Op verschillende manieren bieden wij het Flevolandse bedrijfsleven mogelijkheden om zich te presenteren. Zo zijn een aantal ondernemers zichtbaar in de expositie, hebben we meerdere videoportretten gemaakt en organiseert Horizon Flevoland in opdracht van provincie Flevoland een zakelijk programma.

Connect B2B

Met het B2B programma willen we een maximaal economische impact realiseren voor Flevoland door Flevolandse ondernemers een (inter-)nationaal podium geven tijdens de Floriade. Flevoland als vestigingslocatie te promoten, voor zowel nationale als internationale bedrijven. Flevoland als gidsland op het gebied van Agro Food & Circulair nationaal en internationaal te promoten. Tevens draagt het programma bij aan de kennis- en innovatieagenda.  

Handelsmissies en matchmaking

In dit B2B programma is er afstemming met de handelsmissies die op Floriade afkomen en wordt matchmaking met de Flevolandse ondernemers gefaciliteerd. Ook worden er een groot aantal evenementen georganiseerd met en voor Flevolandse ondernemers. Dit kan op Floriade zijn, maar met een ‘tour de province’ kunnen ondernemers ook (inter)nationaal bezoek ontvangen op hun eigen locatie. Meer informatie en het downloaden van de speciale app op de website van Horizon Flevoland.

Congressen

Een aantal grote landelijke bijeenkomsten zoals de Natuurtop, de Toerismetop en het Schone Lucht Akkoord vinden in 2022 op Floriade Expo plaats. Een mooie gelegenheid om ons al provincie ook op deze thema’s op de kaart te zetten. Samen met Floriade BV zetten wij ons in om gedurende de Expo nog meer van dit soort congressen naar Flevoland te halen. 

Ondernemers in beeld

Voedsel en Flevoland horen bij elkaar. Aangelegd om een belangrijke rol te spelen in voedselproductie. Nu is Flevoland rijk aan bedrijven die ieder op hun manier een bijdrage leveren aan het voedsel van vandaag en morgen. De verhalen in de expositie zijn mogelijk dank zij de medewerking van een aantal (Flevolandse) ondernemers. In de videoserie Future of Food maakt u kennis met nog meer Flevolandse ondernemers die met passie en bevlogenheid werken aan ons voedsel. De serie geeft inzicht in de complexiteit van het werk, de wereld waar we in leven, de balans tussen hi-tech en ecologie & de mogelijke uitkomsten. In de talkshow Ondernemers van eigen Zeebodem vertellen Flevolandse ondernemers over hun successen en uitdagingen.

Recreatie ondernemers

In opdracht van provincie Flevoland ontwikkelt Visit Flevoland verschillende activiteiten om bezoek aan Flevoland in combinatie met Floriade te stimuleren. Zo is er een toolkit voor ondernemers ontwikkelt en worden ze ondersteund voor het aanbieden van arrangementen.