Fietspad Dronterweg

2 sep 2019 - 22 nov 2019

Wat we gaan doen

Waar

Fietspad langs de Dronterweg (N309) tussen de Swifterringweg en de Lisdoddeweg.

Wanneer

Van maandag 2 september tot en met vrijdag 13 december 2019.

Hinder

Omleidingsroute voor (brom)fietsers

Reisinformatie

(Brom)fietsers

Tijdens het werk is het fietspad dicht tussen de Swifterringweg en Lisdoddeweg. (Brom)fietsers kunnen dan gebruikmaken van de Wisentweg als omleidingsroute. Door de natte weersomstandigheden van de afgelopen weken, lopen de werkzaamheden aan het fietspad uit. De geplande opening van vrijdag 1 november 2019 is verplaatst naar vrijdag 13 december 2019. Tot die tijd blijft het fietspad gesloten voor alle gebruikers.

Inzet extra bus

Vanaf woensdag 11 september 2019 rijdt er een extra bus 163 van Dronten naar Lelystad. Deze bus vertrekt om 15.00 uur vanaf Dronten Station en arriveert om 15.29 uur op Lelystad Station. De extra bus rijdt totdat de werkzaamheden aan het fietspad afgerond zijn. Op deze manier bieden we een alternatief voor scholieren die normaal gesproken op de fiets gaan. Voor alle reisinformatie over bus 163, bezoek ovregioijsselmond.nl.

Omleidingsroute voor (brom)fietsers

Planning (update 18 november 2019)

Het fietspad langs de Dronterweg is sinds september gesloten vanwege werkzaamheden. In de originele planning kon het fietspad op vrijdag 1 november 2019 weer open. Door het slechte weer van de afgelopen weken heeft het aanbrengen van het beton vertraging opgelopen. Inmiddels is het beton aangebracht, maar is het nog onvoldoende uitgehard om het fietspad veilig te kunnen openstellen. Het fietspad gaat volgens de nieuwe planning weer open op vrijdag 13 december 2019.

Werkzaamheden

De werkzaamheden staan gepland van maandag 2 september tot en met vrijdag 13 december 2019. Tijdens de werkzaamheden is het fietspad dicht. Door de werkzaamheden zo laat mogelijk in het jaar uit te voeren proberen we de (brom)fietsers zoveel mogelijk te ontzien. Nog later in het jaar is niet mogelijk in verband met de benodigde (stabiele) weersomstandigheden.

Duurzaam beton

Het asfalt wordt vervangen door duurzaam beton. Een betonnen fietspad is vlak en stroef wat zorgt voor rijcomfort en veiligheid. Ook heeft beton weinig onderhoud nodig en kent het een lange levensduur van ten minste 50 jaar. In 2017 is Provincie Flevoland gestart met het gebruik van duurzaam beton. Beton bestaat voor een groot gedeelte uit cement en door dat te vervangen door een duurzamer materiaal heeft het beton een tot wel 65% lagere CO2-uitstoot. Andere fietspaden die eerder zijn voorzien van dit beton liggen langs de Houtribweg (Lelystad), Urkerweg (Noordoostpolder), Zeewolderdijk en Spiekweg (Zeewolde).

Meer zien, minder sturen en veilig oversteken

Het fietspad langs de Dronterweg heeft een aantal bochten. Om deze bochten beter zichtbaar en herkenbaar te maken, wordt in het midden van het fietspad LED-verlichting op zonne-energie geplaatst. Dit vergroot de attentiewaarde en verhoogt daarmee de veiligheid op het fietspad. Voor extra veiligheid wordt bij een aantal bochten de bocht flauwer gemaakt, zodat (brom)fietsers de bocht eenvoudiger kunnen nemen. Op de kruising met de Roodbeenweg wordt een veilige oversteek gemaakt. Er komt een middengeleider zodat (brom)fietsers in het midden van de weg kunnen wachten en dus slechts één rijstrook per keer hoeven oversteken. Hiervoor moet de aansluiting met het fietspad iets worden verlegd.

Het ontwerp

Open het definitieve ontwerp (pdf, 1,9 MB) van deze werkzaamheden. Het bestand begint op de eerste pagina aan de zijde van de Swifterringweg en eindigt op pagina 3 met het kruispunt met de Roodbeenweg. De legenda is rechtsonderin op iedere pagina te vinden.

Meer informatie

Heeft u een vraag over de bovenstaande informatie? Neem dan contact op met de afdeling infrastructuur via telefoonnummer 0320 - 265 566 of stuur een e-mail naar werkaandeweg@flevoland.nl. Kijk op flevowegen.nl voor meldingen over provinciale werkzaamheden, actuele omleidingen en nieuws over infrastructurele projecten. Ook kunt u zich aanmelden voor onze SMS-waarschuwingsdienst. Hiermee wordt u op de hoogte gehouden van alle werkzaamheden en calamiteiten op de door u geselecteerde provinciale wegen. Volg onze Twitteraccounts @FlevoWegen en @FlevoVaarwegen voor alle actuele informatie over werkzaamheden en calamiteiten.