Dronterweg

25 nov 2020 - 11 dec 2020

In overleg met de aannemer starten de werkzaamheden aan de Dronterweg niet op woensdag 18 november 2020 maar op woensdag 25 november 2020. Het streven is om op vrijdag 11 december 2020 klaar te zijn. Dit onder voorbehoud van de weersomstandigheden. Er bestaat een kans dat de planning uitloopt. Tijdens het werk is de Dronterweg afgesloten voor het verkeer tussen de Larserringweg en de Swifterringweg. Verkeer tussen Lelystad en Dronten wordt omgeleid. Het (brom)fietsverkeer ondervindt geen hinder van deze werkzaamheden.

Over de werkzaamheden

De asfaltdeklaag tussen de Larserringweg en de Swifterringweg wordt vervangen. Gelijktijdig worden ook andere werkzaamheden uitgevoerd:

  • De Dronterweg wordt voorzien van ribbelstroken en glasbollen naast de rijstrook voor een verhoogde veiligheid.
  • Er komt een nieuwe veilige (brom)fietsoversteek bij de kruising met de Larserringweg.
  • De oude verbindingsweg van de Larserringweg met de Dronterweg wordt verwijderd.

De aanleg van de geplande rotonde op de kruising met de Swifterringweg wordt wegens technische redenen verplaatst naar voorjaar 2021. Voorafgaand aan de aanleg worden de verkeerslichten verwijderd. Daarnaast komen er twee veilige (brom)fietsoversteken rondom de nieuwe rotonde. In november worden wel alvast voorbereidende (grond)werkzaamheden voor de aanleg van de rotonde uitgevoerd.