Eerdere winnaars van de VIP-Prijs

The Future of Countryside Living winnaar VIP-Prijs 2022

Op donderdag 18 november 2022 werd Mees Wijnants, de bedenker van The Future of Countryside Living uit de Noordoostpolder. Als tweede winnaar van de VIP prijs werd hij tijdens het sprankelende Symposium Landschap van de Toekomst. bekroond met de glansrijke cheque van €15.000. Gedeputeerde en voorzitter van de jury, Jan de Reus, reikte deze prijs persoonlijk uit, waarmee de waardering voor creatieve en grensverleggende initiatieven in Flevoland werd bekroond.

Op de foto staan de drie genomineerden en de juryleden van de tweede editie van de Vernieuwend Initiatief Prijs Flevoland 2022.

Op de foto v.l.n.r. Gerard Boers (Waterpark Zeewolde), Mady-Ann van Doornik (De Gedenkoever), Randolf Kobus (De Gedenkoever), Rinus Bos (De Gedenkoever), Eva Vriend (jurylid), Mees Wijnants (The Future of Countryside Living), Eduard Plate (jurylid), Bart Buijs (jurylid) en Jan de Reus (jurylid).

The Future of Countryside Living

Natuurbeleefplaats De Rentmeester winnaar VIP-Prijs 2021

Natuurbeleefplaats De Rentmeester uit Urk is de winnaar van de allereerste Vernieuwend Initiatief Prijs (VIP) Flevoland. Initiatiefnemers Roeline Post en Petra Zeeman ontvingen donderdag 15 april 2021, tijdens de Webinar Flevolandse Ruimte, een cheque van € 15.000 uit handen van gedeputeerde en voorzitter van de jury Jan de Reus. De Natuurbeleefplaats is en plek waar samen gegeten wordt met ouderen en buurtbewoners van groenten uit de moestuin. Een fijne plek waar moeders in de hangmat met een bakje koffie hun kinderen in de gaten houden die spelen. Een plek waar cursussen worden gegeven over duurzaamheid in koken en kopen en natuurlijk een plek waar alles wat je ziet duurzaam tot stand is gekomen of circulair is gebouwd. Kortom een plek die sfeer, verbinding en rentmeesterschap ademt.

'Wij willen jullie graag meenemen in onze droom voor Urk: Natuurbeleefplaats De Rentmeester. Een plek in of naast het bos waar kinderen kunnen spelen en leren hoe de natuur werkt en hoe ze zelf een gezonde maaltijd kunnen koken. Waar iedereen mee mag doen, mensen met een beperking, jongeren zonder toekomstperspectief, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.