Vernieuwend Initiatief Prijs Flevoland

Heb jij ideeën over de kwaliteit van onze provincie?

Doe mee met de Vernieuwende Initiatief Prijs Flevoland en maak kans op 15.000 euro om jouw idee uit te werken. Om je alvast op weg te helpen, organiseren we op dinsdag 16 april een inspiratieavond.

 

Ruimtelijke kwaliteit verbindt

Elke editie van VIP Flevoland heeft een thema. Deze keer is dat ‘Ruimtelijke kwaliteit verbindt’. Dit thema kan op twee manieren worden uitgelegd. Ten eerste vanuit het idee dat een voorstel voor de  verbetering van de ruimtelijke kwaliteit meestal niet alleen gunstig is voor één gebruiker, maar een positieve impact heeft op de gehele gemeenschap. Een mooie plek verbindt mensen met elkaar.

Ten tweede vanuit het feit dat je meer kwaliteit bereikt wanneer partijen samenwerken, zoals inwoners, ondernemers, overheden en maatschappelijke organisaties. Door het bundelen van elkaars krachten, elkaar aan te vullen en te stimuleren wordt onze leefomgeving steeds prettiger. Dit kan zelfs provinciegrens overschrijdend zijn en positieve invloed hebben op de ruimtelijke kwaliteit in een groot gebied. We verwelkomen graag vernieuwende plannen die de toekomst van Flevoland vormgeven. Dus laat je visie op ruimtelijke kwaliteit schitteren in jouw inzending!

Waardering voor initiatieven

Bij het maken van de Omgevingsvisie FlevolandStraks werd overduidelijk hoezeer de inwoners, ondernemers  en recreanten hun omgeving waardeerden. En zij hebben ook ideeën die kunnen bijdragen aan het versterken van de kwaliteit van hun omgeving. Deze plannen verdienen een podium. Daarom reiken we elke twee jaar de Vernieuwend Initiatief Prijs (VIP) Flevoland uit. In 2024 gaan we opnieuw op zoek naar nieuwe plannen die de ruimtelijke kwaliteit en identiteit van Flevoland versterken.

Onthulling van de winnaar van 2024

Van 15 maart tot en met 14 juni kunnen enthousiastelingen hun plannen indienen voor de Vernieuwend Initiatief Prijs Flevoland 2024. Na het sluiten van de inschrijvingsperiode buigt de jury zich over alle inzendingen. De drie genomineerde plannen worden omgetoverd tot inspirerende driedimensionale presentaties, met professionele begeleiding van een ontwerpbureau.

Beoordelingscriteria

Een vijfkoppige jury van experts beoordeelt elk initiatief aan de hand van strikte criteria (zie ook reglement):

  1. Vernieuwend karakter, bijdrage aan Flevolands imago en verenigbaarheid met de locatie-identiteit.
  2. Overeenstemming met de Omgevingsvisie Flevoland en invulling van maatschappelijke behoeften en tenminste aan Het Verhaal van Flevoland.
  3. Relevantie voor het thema van de editie: Ruimtelijke Kwaliteit Verbindt.
  4. Bijdrage aan ruimtelijke kwaliteit.
  5. Realiseerbaarheid met voldoende potentie voor uitvoering.

 

Foto: overzicht Vernieuwende Initiatief Prijs Flevoland met haar Initiatiefnemers, Juryleden en omgeving

Logo VIP Flevoland
Download

Reglement Vernieuwend Initiatief Prijs Flevoland

pdf - 252,89 kB
Open de pdf