N301 Nijkerkerweg

Wat we gaan doen

Waar

N301 Nijkerkerweg van rotonde Spiekweg tot de rotonde Gooiseweg

Wanneer

Maandag 15 april tot en met vrijdag 19 april 2019 gaat de Nijkerkerweg 5 nachten dicht

Hinder

Omleidingsroute

Reisinformatie

Het traject loopt van de rotonde Spiekweg tot de rotonde Gooiseweg; beide rotondes zijn open. De eerste afsluiting begint maandagavond om 20.00 uur en loopt tot dinsdagmorgen 06.00 uur; de laatste nachtafsluiting is van vrijdag 20.00 uur tot zaterdag 06.00 uur. Via omleidingsborden wordt het verkeer omgeleid. Verkeer tussen Nijkerk (A28) en Almere (A27) wordt omgeleid via de Slingerweg en Eemmeerdijk (N704). Verkeer vanuit Nijkerk (A28) in de richting van Zeewolde/Lelystad kan gebruik maken van de (N705) Spiekweg. Ook het vrachtverkeer mag tijdelijk gebruik maken van de Spiekweg; dit kan enige geluidshinder opleveren. De doorgaande route op de (N305) Gooiseweg tussen Almere en Zeewolde (en omgekeerd) is open. Er geldt wel een maximale snelheid van 50 kilometer per uur langs het werkvak.

Omleiding N301

Werkzaamheden

Bij de verdubbeling van de N305 Gooiseweg wordt de rotonde met de Nijkerkerweg omgebouwd tot een kruising met verkeerslichten. Bij deze kruising komt een aparte strook voor het rechtsafslaande verkeer zodat zij vlot en veilig af kunnen slaan. In voorbereiding op het aanleggen van deze extra strook moet de bodem verstevigd worden. Dit gebeurt door het plaatsen van bigbags gevuld met zand. De extra belasting van zand zorgt ervoor dat de ondergrond gaat inklinken en samengedrukt wordt. Dit voorkomt verzakkingen van de rechtsafstrook in de toekomst. De bigbags blijven zo’n 1,5 jaar staan. Voor de veiligheid van de weggebruiker komt er een barrier tussen de weg en de bigbags.  

Meer informatie

Heeft u een vraag over de bovenstaande informatie? Neem dan contact op met de afdeling infrastructuur via telefoonnummer 0320 - 265 566 of stuur een e-mail naar werkaandeweg @flevoland.nl .

Flevowegen

Kijk op www.flevowegen.nl voor meldingen over provinciale werkzaamheden, actuele omleidingen en nieuws over infrastructurele projecten. Ook kunt u zich hier aanmelden voor onze SMS-waarschuwingsdienst . Hiermee wordt u op de hoogte gehouden van alle werkzaamheden en calamiteiten op de door u geselecteerde provinciale wegen.

Twitter

Volg onze Twitteraccounts @FlevoWegen en @FlevoVaarwegen voor alle actuele informatie over werkzaamheden en calamiteiten.