Onderhoud Elburgerbrug en kruispunt Elburgerweg

18 mrt 2024 - 26 apr 2024

Meneer provincie Flevoland bij boot

We vervangen de verharding op de aanbruggen van de Elburgerbrug. Tegelijkertijd werken we aan het asfalt van de Elburgerweg tussen de Elburgerbrug en de N709 Oldebroekerweg en de aansluitingen van de Drontermeerdijk en de Spijkweg. Ook vervangen we de verkeerslichten en de openbare verlichting op het kruispunt. Op deze pagina vindt u alle belangrijke informatie.

Extra reisinformatie

Bekijk de omleidingskaart van de Elburgerbrug.

Auto-, vracht-, en landbouwverkeer

Er zijn twee omleidingsroutes voor het auto-, vracht- en landbouwverkeer. De noordelijke route loopt vanuit Flevoland via Kampen/Wezep (N50/A28/N309) naar Elburg; de zuidelijke route loopt via Harderwijk/Nunspeet (N302/A28/N310) naar Elburg (en andersom). De omleidingsroutes staan met borden aangegeven. De komende weken ziet u regelmatig informatie over de afsluiting van de brug en omleidingsroutes. De omleidingsroutes worden ook via de navigatiesystemen doorgegeven. Voor het wegverkeer staan omleidingsroutes langs de weg aangegeven.

Voetgangers en fietsers 

Voetgangers, fietsers en het vaarverkeer kunnen wel van de brug gebruikmaken. Er zijn speciaal ingerichte parkeerplaatsen met fietsenstallingen bij de brug aan Flevolandse en Elburgse kant. De fietsenstallingen bij Beachclub NU en aan de Elburgse kant zijn voorzien van hekken, camerabewaking en lichtvoorziening. Provincie Flevoland en Beachclub NU zijn niet aansprakelijk in geval van diefstal of vandalisme. Bekijk dit kaartje voor de locaties van de parkeerplaatsen.

Vaarverkeer

Voor het vaarverkeer zijn er tijdens deze periode aangepaste openingstijden. Vermijd hierom de vaarroute en voorkom oponthoud. De brug is op werkdagen open om 10.00, 12.00 en 14.00 uur. Van 17.00 tot 7.00 uur en in de weekenden is de brug volgens de reguliere tijden open.