Ketelsluis 3 weken dicht voor scheepvaart

Vanaf maandag 20 februari 2017 is de Ketelsluis 3 weken gestremd voor alle scheepvaart. Uiterlijk gaat de sluis weer open voor het scheepvaartverkeer in het weekend van 11 en 12 maart 2017. Maandag 20 februari en woensdag 1 maart (met een reserve dag donderdag 2 maart) is de weg over de brug afgesloten voor al het verkeer. Fietsers worden door verkeersregelaars langs het werk geleid.

Wat gaan we doen

De scharnierpunten (in vaktaal taatsen) van de sluisdeuren van het benedenhoofd (aan de kant van de polder) van de Ketelsluis vervangen. Tijdens werkzaamheden aan de sluis in september 2016 is van de gelegenheid gebruikgemaakt om deze scharnierpunten goed te bekijken. Uit de inspectie bleek dat deze aan vervanging toe waren. Het was op dat moment niet mogelijk om de scharnierpunten onder water eruit te halen en te vervangen. Omdat een stremming van de vaarweg nodig is heeft provincie Flevoland besloten om de werkzaamheden in februari om de hinder voor scheepvaart te beperken.

Verkeershinder

Voor de hijswerkzaamheden wordt de weg afgesloten voor autoverkeer op maandag 20 februari en woensdag 1 maart (met een reserve dag op donderdag 2 maart). Voor autoverkeer geldt een omleiding: Colijnweg, Hanzeweg, Ketelweg en vice versa. Fietsers kunnen er wel langs en worden begeleid door verkeersregelaars.

Informatie

De provincie houdt belangstellenden op de hoogte van de voortgang van het project via Twitter @Flevovaarwegen en @Flevowegen. Belangstellenden die tijdens de vorige werkzaamheden hun mailadres hebben doorgegeven worden via de mail op de hoogte gehouden.