18 mei 2017

Bouwlocatie Lelystad Airport open voor publiek

Tijdens de Dag van de Bouw op zaterdag 20 mei 2017 kan iedereen een kijkje achter de schermen nemen op de bouwlocatie van Lelystad Airport. Dura Vermeer bouwt hier de start- en landingsbaan, taxibanen, vliegtuig opstelplaatsen en de parkeerplaatsen voor de toekomstige passagiers.

Bouwlocatie

Normaliter is toegang niet mogelijk, maar van 10.00 tot 16.00 uur is de bouwlocatie van Dura Vermeer open voor publiek. Geïnteresseerden kunnen zich melden bij Luchtvaart- Themapark Aviodrome. De toegang tot de bouwlocatie is gratis. Aviodrome hanteert op 20 mei een gereduceerd tarief voor de bezoekers van de Dag van de Bouw.

Dura Vermeer

Bouwbedrijf Dura Vermeer realiseert in 2017 in opdracht van Lelystad Airport de uitbreiding van de lucht- en landzijde infrastructuur van de luchthaven. Frank Mollenhof, Dura Vermeer Projectdirecteur Infrastructuur Lelystad Airport: “De uitbreiding van de luchthaven vraagt vakmanschap en is een logistieke uitdaging. Door een slimme fasering blijft de luchthaven open en kan het huidige vliegverkeer tijdens onze werkzaamheden doorgang houden. Wij verlengen de bestaande start- en landingsbaan baan van 1450 meter naar 2700 meter en verbreden de totale baan tot 45 meter. Ook wordt er nieuwe duurzame baanverlichting aangelegd en de landzijde ingericht met toegangswegen, uitstaphaltes en ruim 3000 parkeerplaatsen voor passagiers”.

Lelystad Airport

Om de economische functie van Mainport Schiphol te behouden en versterken, is afgesproken Schiphol selectief te ontwikkelen. Lelystad Airport gaat de groei op Schiphol ondersteunen als alternatief voor het niet-mainportgebonden verkeer. Lelystad Airport wordt gefaseerd ontwikkeld voor vluchten naar voornamelijk Europese (toeristische) steden en regio’s. In 2019 gaat de nieuwe luchthaven open en vertrekken de eerste passagiers naar aantrekkelijke bestemmingen.

Nieuwsgierig geworden?

Kom naar de dag van de bouw! Het wordt een leuke dag voor jong en oud. We nodigen iedereen dan ook van harte uit om een kijkje te komen nemen op deze unieke bouwlocatie.

Meer informatie