21 apr 2017

Finale Grote Verkeersquiz Flevoland daverend succes

400 basisschoolleerlingen bevolkten 20 april 2017 het Agora Theater in Lelystad. Doel: voor hun gemeente de finale winnen van de Grote Verkeersquiz Flevoland. Klaas van Kruistum (bekend van Wie is de Mol, Checkpoint en Zapp Live) leidde dit spektakel met flair. 12  leerlingen van 12 basisscholen vertegenwoordigden de 6 Flevolandse gemeenten. Hun klasgenoten moedigden hen aan vanuit de zaal en konden de score volgen op een groot scherm. Leerlingen van groep 6 van maar liefst 130 basisscholen uit alle Flevolandse gemeenten deden mee aan de voorrondes van de Grote Verkeersquiz Flevoland.

Wisselbeker voor Noordoostpolder

Winnaar werd de Noordoostpolder. Marit en Milan van Basisschool Het Lichtschip en Mart en Jens van Basisschool De Horizon behaalden samen 20 punten. Zij ontvingen een grote wisselbeker uit de handen van de zeer enthousiaste gedeputeerde Jaap Lodders. “Dit evenement is zeker voor herhaling vatbaar. De leerlingen verdiepen zich in de verkeersregels en hebben er zichtbaar plezier in!” De vragen waren soms best pittig, maar hoe dan ook werd duidelijk dat er flink was geoefend op de scholen.

Stimulans verkeerseducatie

De Grote Verkeersquiz Flevoland werd dit jaar voor de 1e keer georganiseerd door Tref-ik verkeersadvies in opdracht van provincie Flevoland en de 6 Flevolandse gemeenten. Provincie Flevoland vindt verkeerseducatie op basisscholen erg belangrijk. Kinderen vormen een kwetsbare groep in het verkeer, zij moeten leren hoe ze zich op een veilige manier door het verkeer kunnen bewegen. De competitie stimuleert de verkeerseducatie op de scholen.

Jaap Lodders met de wisselbeker