10 jan 2019

Flevoland trapt nieuwe jaar af met nieuwe Infra-website voor (vaar)weggebruiker

Op donderdag 10 januari 2019 lanceerde gedeputeerde Jan de Reus de nieuwe Infra-website van provincie Flevoland: flevowegen.nl. Met de livegang van deze website is alle informatie over wegen, fietspaden en vaarwegen op 1 plek te vinden. Werkzaamheden aan wegen, fietspaden, bruggen en sluizen en omleidingsroutes staan overzichtelijk bij elkaar. Ook de onverwachte stremmingen, als gevolg van bijvoorbeeld een ongeluk, zijn er vinden. Verder is te zien welke grote verbeteringen er de komende jaren op de agenda staan. In Dronten, bij 1 van de provinciale Infra-vestigingen, werd tijdens een feestelijk moment de Flevowegen-vlag gehesen.

Bekijk de video over Flevowegen.nl op YouTube

SMS-waarschuwingsdienst

Ook kunnen (vaar)weggebruikers zich aanmelden voor de nieuwe sms-waarschuwingsdienst. Hier kunt u gratis gebruik van maken. De provincie wil hiermee de weg- en vaarweggebruikers optimaal informeren, zodat zij vlot en veilig naar hun bestemming kunnen. Via de flevowegen.nl starten we met een pilot van een waarschuwingsdienst per sms. Als er iets aan de hand is op de door u aangegeven routes, wordt u hiervan per sms op de hoogte gesteld. Samen met de gebruikers van deze nieuwe service willen we de sms-waarschuwingsdienst verder uitbouwen.

Medewerker van de afdeling Infrastructuur poseert bij een voertuig van de weginspecteur

Zelf een melding doen

U kunt via de website zelf een melding sturen over een mogelijke verbetering of een gevaarlijke situatie. Zo zorgen we samen voor veilige wegen en vaarwegen. Nu en in de toekomst! Voor meer informatie kijk op flevowegen.nl.

De Flevowegen.nl vlag wordt gehesen door gedeputeerde De Reus