18 mei 2017

Gedeputeerde Appelman ontvangt prijswinnende ondernemers

Gedeputeerde Jan Nico-Appelman heeft op 16 mei 2017 bezoek gehad van de broers Marcel en Edwin van Ommen. Net als twee jaar geleden hebben de eigenaren van de Almeerse Plus-supermarkt  de ZO ²Z Award gewonnen in Flevoland.  De afkorting staat voor ‘Zelfstandig Ondernemer Onderscheidt Zich’. De prijs wordt eens in de twee jaar uitgereikt aan de beste zelfstandig ondernemer in de voedselbranche. Marcel en Edwin van Ommen vertelden Appelman over de meerwaarde die hun supermarkt op dit terrein heeft.

Energiezuinig

Bovendien is het bedrijf actief op sociaal-maatschappelijk gebied. De winkel in Almere sponsort verschillende sportevenementen. Daarnaast werken de broers samen met het Leger Des Heils en stichting Fair. Ze hechten daarbij veel waarde aan duurzaamheid. Dat blijkt onder meer uit de verantwoorde koelings- en verwarmingssystemen in de winkel. “Bij Plus doen we aan optimale energiebesparing,” vertelt Marcel. “Zo worden alle koelingen en vriezers afgeschermd voor de warmte. Ook wordt de vloerverwarming gevoed door warmteterugwinning vanuit CO ²-installaties. Verder gebruiken we alleen maar energiezuinige lampen.”

Vakcentrum

De ontmoeting vond plaats op initiatief van het Vakcentrum, de brancheorganisatie voor zelfstandige ondernemers in de detailhandel voor levensmiddelen. Voorzitter Harrie ten Have was zelf ook bij het gesprek aanwezig.