N705 Schollevaarweg-Spiekweg

Wat gaan we doen?

Waar

N705 Schollevaarweg - Spiekweg tussen de kruising Schollevaarweg/Roerdompweg en de rotonde Spiekweg/Baardmeesweg

Wanneer

Maandag 18 juni tot en met vrijdag 20 juli 2018

Hinder

Extra reistijd door omleidingsroute

Reisinformatie

Omleidingsroute (vracht)autoverkeer

Tijdens de werkzaamheden is de weg afgesloten tussen het kruispunt Schollevaarweg/Roerdompweg en de rotonde Spiekweg/Baardmeesweg. (Vracht)autoverkeer wordt omgeleid via de N705 Roerdompweg, N706 Vogelweg, N302 Larserweg en de N305 Gooiseweg. De kruising Schollevaarweg/Roerdompweg blijft tijdens de werkzaamheden toegankelijk, op een paar momenten na (deze worden met gele borden aangekondigd).

omleidingsroute (vracht)autoverkeer

Omleidingsroutes landbouwverkeer

Voor het landbouwverkeer zijn twee omleidingsroutes beschikbaar: een noordelijke en een zuidelijke route. De noordelijke route loopt via de N705 Roerdompweg, N706 Vogelweg, de Knarweg en Baardmeesweg. De zuidelijke route loopt via de Schollevaarweg, Adelaarsweg, het Nijkerkerpad en dan via het Horsterwold richting Kruisboog en Gelderseweg.

omleidingsroute noord voor landbouwverkeer

omleidingsroute zuid voor landbouwverkeer

Openbaar vervoer

Tijdens de werkzaamheden vervalt halte Schollevaarweg in de richting van Zeewolde. Reizigers in de richting van Zeewolde die doorgaans gebruik maken van deze halte kunnen tijdens de werkzaamheden gebruikmaken van halte Trekkersveld. Voor de volgende haltes wordt vervangend vervoer ingezet: Schollevaarweg (in de richting Almere), Reigerweg, Dodaarsweg en Gruttoweg. Deze haltes vervallen doordat lijn 159 een alternatieve route rijdt via de A27 en N305 Gooiseweg.

Het vervangend vervoer dat wordt ingezet betreft een pendelbus op afroep. Deze pendelbus vervoert reizigers tussen de haltes Paradijsvogelweg en Schollevaarweg. De halte Schollevaarweg is een tijdelijke halte bij de kruising Schollevaarweg/Roerdompweg. Reizigers dienen zich minimaal één uur van te voren telefonisch aan te melden bij het taxibedrijf. Zowel voor de heen- als terugrit moeten reizigers zich telefonisch aanmelden. Aanmelden kan bij Adi-Taxi (Almere) via telefoonnummer 036 533 35 00.

De pendelbus rijdt volgens de normale dienstregelingstijden van lijn 159. Reizigers dienen ervoor te zorgen dat ze vijf minuten vóór de normale dienstregelingstijd op de halte aanwezig zijn. Er zijn geen kosten verbonden aan het gebruik van de pendelbus. Voor meer informatie zie: www.connexxion.nl.

OV pendelbus

(brom)fietsers

Tijdens de werkzaamheden blijft het fietspad geopend.

Werkzaamheden

De Schollevaarweg en Spiekweg zijn aan groot onderhoud toe. Een deel van de fundering wordt vervangen en een wapening wordt aangebracht om scheurvorming in het asfalt tegen te gaan. Bij het aanbrengen van het nieuwe asfalt vindt gelijk een verbreding van de weg plaats naar 7,30 meter, met aan weerszijden van de rijbaan een ribbelstrook en glasbollen voor een verbeterde verkeersveiligheid. Het kruispunt met de Bloesemlaan en de aansluitingen met de Roerdompweg en Schollevaarweg worden opnieuw aangelegd, voorzien van nieuwe belijning en overrijdbare middengeleiders van beton. Ook bushalte Schollevaar krijgt een opknapbeurt: het toegangspad wordt verwijderd en opnieuw aangelgd, in beton. Eerder dit jaar zijn langs de Spiekweg 15 bomen gekapt door Staatsbosbeheer. Deze bomen stonden te dicht langs de weg. In het najaar worden nieuwe bomen geplant. Een anti-wortelscherm in de berm voorkomt dat boomwortels schade kunnen toebrengen aan de nieuwe weg.

Meer informatie

Volg onze Twitteraccounts @flevowegen en @flevovaarwegen voor alle actuele informatie over werkzaamheden en calamiteiten. Heeft u een vraag over deze informatie? Neem contact op met de afdeling infrastructuur via telefoonnummer 0320 265 566.