Tollebekerbrug

9 nov 2020 - 20 dec 2020

Wat we gaan doen

Waar

Tollebekerbrug bij Tollebeek

Wanneer

Voorbereidende werkzaamheden starten op maandag 2 november 2020. Herstelwerkzaamheden starten maandag 9 november en duren tot 20 december 2020.

Hinder

Wegverkeer

Vanaf 9 november 2020 is de Tollebekerbrug volledig gestremd voor gemotoriseerd verkeer. Al het verkeer (inclusief landbouwverkeer) wordt omgeleid. 

Fietsers en voetgangers

Fietsers, voetgangers en mindervaliden kunnen tijdens de herstelwerkzaamheden gebruik maken van een tijdelijke pontonbrug, met uitzondering van maandag tot en met vrijdag tussen 17.00 en 19.00 uur.

Scheepvaart

Voor watergebonden bedrijven gelden aparte afspraken. Scheepvaart kan van maandag tot en met vrijdag op aanvraag doorvaren tussen 17.00 en 19.00 uur. Buiten deze tijden en in het weekend is de brug gestremd. Een aanvraag voor doorvaart kan uiterlijk 24 uur van tevoren ingediend worden via seda.dagdelen@croonwolterendros.nl.
Let op:

  • In week 46, 47 en 48 geldt een hoogtebeperking van 2.40 m
  • In week 49 geldt geen hoogtebeperking
  • In week 50 geldt een hoogtebeperking van 2.40 m

Reisinformatie

Gemotoriseerd wegverkeer (inclusief landbouwverkeer) wordt omgeleid via de N351 Urkerweg naar de N717 Hannie Schaftweg, om de weg te vervolgen naar de N716 Nagelerweg. Nood- en hulpdiensten maken gebruik van dezelfde omleidingsroute en daarnaast van de Zwolsebrug.

Werkzaamheden

Op 2 november start provincie Flevoland met voorbereidende graafwerkzaamheden. De herstelwerkzaamheden beginnen op 9 november en bestaan onder andere uit het vernieuwen van de lagers en de afgebroken ankers. Provincie Flevoland probeert tijdens de afsluiting werk met werk te combineren. Weersafhankelijke werkzaamheden zoals het schilderwerk en het verwijderen en aanbrengen van de asfaltslijtlaag, gepland voor het voorjaar 2021, worden gelijk meegenomen (mits het weer het toelaat). Van 18 januari tot en met 7 maart 2021 wordt de Tollebekerbrug nogmaals afgesloten voor verkeer in verband met het groot onderhoud in het kader van het project groot onderhoud bruggen & sluizen. Fietsers en voetgangers kunnen tijdens het groot onderhoud gebruik blijven maken van de brug. Ingrijpende werkzaamheden zoals het vervangen van de noodstopinstallatie, seinen, marifoon, afsluitbomen en brugmotor worden dan uitgevoerd.